Skip to Content

ПУ Паисий Хилендарски

В Пловдив избират своя любим съвременен български автор

На 15 октомври 2014 г. четящите хора  на Пловдив ще имат възможност, да посочат своя любим съвременен български автор. Кампанията е организирана  от Сдружение „Писалка и перо“ към Народната библиотека „Иван Вазов“ с финансовата подкрепа на НАРД – Национален алианс за работа с доброволци, а основна цел е популяризирането на съвременните български автори и техните книги.

Вестник „Пловдивски университет“ връчва литературни награди

Почетното звание на университетското издание „Пловдивски университет“ тази година ще получи литературният критик Георги Янев. Обявяването на резултатите и връчването на наградите от литературния конкурс на вестник „Пловдивски университет“ ще се състои на 30 май 2014 г. от 17.30 часа в 10-а аудитория на Ректората на ПУ „Паисий Хиленадарски“. Журито, което бе в състав: Тильо Тилев – главен редактор на вестника, гл. ас.

Уъркшоп по иконопис за деца организират от ПУ

Нетрадиционната работилница ще се сформира пред информационния пункт на Философско историческия факултет на пл. „Централен“

16-та национална конференция за Яворов в Пловдив

Шестнадесетата национална научна конференция за студенти, докторанти  и средношколци  започва на 8 май в Пловдив. Откриването на двудневния форум е от 10.00 часа в пленарната зала на Дома на учените, на улица „Митрополит Паисий” № 6 в Старинен Пловдив. Това издание на конференцията е посветено на стогодишнината от смъртта на П. К. Яворов. Научното събитие е под надслов „Слова... които светят в моя път”.

Представят световноизвестен бестселър в ПУ „Паисий Хилендарски“

Представяне на книгата „Екзодус“ на американския писател Леон Юрис организират Философско-историческият факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ и издателство „Балмс Бук“. Премиерата е на 8 април, от 18:00 ч. в Аудитория 5 на Ректората на висшето училище.

За автора и неговата книга, станала световен бестселър, ще говорят Емил Кало и Валентин Кръстев, а избрани откъси ще прочете актьорът Стоян Алексиев.

Традициите на православието обсъждат в Етнографския музей в Пловдив

Кръгла маса на тема "Православието - традиции и съвременни предизвикателства" организира на 12 март 2014 г. от 10 часа в Регионален етнографски музей – гр.  Пловдив, катедра „Теология“ към Философско-историческия факултет (ФИФ) на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Разпространи съдържание


Партньори