Skip to Content

Галерия

Феникс Върбанов и "Следи по пътя" в галерия "Резонанс"

Феникс Върбанов е роден в София през 1962 година в семейството на художниците Марин Върбанов и Сун Хуай Куей. От 1979 до 1987 учи в Lycee Pilote de Sevres (Департамент по рисуване) и Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts, Paris. През 1987-88 специализира в китайската академия по изкуствата Ханджоу. Интересът му към традиционни китайски техники на работа с туш върху хартия датира от 1985 година, когато пребивава в Централната академия за изящни изкуства, Пекин.

Николай Майсторов - „100 икони х 100 сонета” в галерия "Резонанс"

 Навеждам се към огъня на нощното ти тяло (Пабло Неруда)

Лубри :"Еклектики" в галерия "Васка Емануилова"

Представени с общото име „Еклектики”, фотографиите на Лубри произхождат от един превърнал се с времето в класически сюжет. Можем да го опишем накратко така: това е видяното от фотографа, който прекосява Новия свят от Ню Йорк до Сан Франциско и Ел Ей, пътува по легендарния Роут 66 и почива на плажовете на Маями. В самите работи може да се види пленителността на Америка, но за разлика от класическия сюжет те не показват и не търсят американската мечта.

Живопис на Руслан Котев в галерия "Париж"

На 16.09. галерия „Париж“ ще представи самостоятелната изложба на художника Руслан Котев, който преди осемнадесет години пренася своя живот и творчество в Лондон, но сега избира да се представи и пред българската публика, т.е. той буквално дебютира на софийската арт – сцена.

Живопис на Ганчо Карабаджаков в галерия "Аспект"

След изключително успешната изложба на Станимир Видев и Георги Щърбев, идва ред на друг любим на публиката творец, чаровния майстор на меката гротеска Ганчо Карабаджаков, който ще представи в залите на галерия Аспект поредната си самостоятелна изложба в периода от 21. април до 12. май.

„Вятърът” ( живопис и поезия) в галерия "Натали"

Участват художниците Виолета Радкова, Анжела Минкова, Долорес Дилова, Наталия Генова, Юлия Станкова, Елена Стоева, Светла Косева, Слав Бакалов, Росен Рашев – Рошпака, Атанас Хранов, Николай Стоев и поетите Маргарит Минков, Кръстю Пастухов, Румен Шомов, Керана Ангелова, Владимир Левчев, Александър Секулов, Севдалин Генов.

Невидим, но осезаем, вятърът предизвиква най-противоположни чувства. Той може да бъде опоетизиран като милувка или принизен до течение, което ще ти докара хрема.

„Либература или тоталната литература” в галерия "Академия"

Изложбата ще представи най-интересните примери на работи, надхвърлящи в значителна степен читателските навици и разкриващи пред читателя съвършено нов тип четиво.

Разпространи съдържание


Партньори