Skip to Content

Камерна зала

Премиера на "Седем. Стихотворения (с) биографии" от Мирела Иванова в София

Книгата ще бъде представена от доц. дфн Пламен Дойнов, а стихотворения от „Седем“ ще четат седем от най-обичаните български актриси - Александра Василева, Ана Пападопулу, Вяра Табакова, Илиана Коджабашева, Мила Люцканова, Радина Боршош и София Бобчева.

След години на успешни експерименти и ярки пътувания в различни жанрове Мирела Иванова се завръща в поезията с книгата си „СЕДЕМ. Стихотворения (с) биографии“.

Музика и поезия от епохата на Шекспир

Скъпи приятели, почитатели на старата музика, имам удоволствието да ви поканя на 19 март 2016 г., 19 ч. в Камерна зала "България" на концерта посветен на часа на Земята:
БОГ, ЧОВЕК И ПРИРОДА
Музика и поезия от епохата на Шекспир

Първи концерт на „София квартет“ в нов състав

Първият концерт на „София квартет“ в нов състав е на 29.10. от 19ч. в Камерна зала България със специалното участие на Ангел Станков – цигулка и Божидар Ноев (Австрия) – пиано.

Проф. Ангел Станков е дългогодишният примариус на квартета, а понастоящем негов ментор.

„Английски ренесанс: Музика и поезия” в Камерна зала "България"

Необикновен концерт, в чиято програма в пълен вид се изявява изконната връзка между музиката и поезията.

В епохата на Английския ренесанс музиката присъства във всеки театър – известните нам монолози, стихове от драми, рефлективни фрази от Шекспир са изпълнявани като песни, а сонети и поеми звучат в мадригали и балади, претворени нееднократно от различни композитори-поети.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT