Skip to Content

Регионален етнографски музей Пловдив

Пловдивски кокони дефилират и танцуват в Етнографския музей

Дефиле под надслов „Пловдивската кокона – модна икона” ще събере ценителите на дамски аксесоари от Възраждането до 21 век на 27 ноември, сряда, от 17. 30 часа в Етнографския музей. Музеят партнира на Читалище „Възраждане” в реализацията на проекта „Пловдивска кокона 2019”, подкрепящ кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019.

Изложба „Лозя, Вино, Настроение“ в Дните на младото вино

Изложба-фотоконкурс на тема „Лозя, Вино, Настроение“ ще бъде открита в Регионалния етнографски музей в Пловдив на 18 ноември от 18:00 ч. Експозицията е част от съпътстващата програма на фестивала „Дефиле на младото вино“.

В рамките на фотоконкурса любители и професионални фотографи ще имат възможност да покажат своите снимки, посветени на виното, лозята и настроението което те им носят. Най-добрите 25 фотографии ще бъдат подбрани от жури и ще бъдат показани по време на изложбата.

Конят в бита на балканджията в пловдивския Етнографски музей

„Кога си на кон, хем си седиш, хем си ходиш” – шегували се някога балканджиите. Така е озаглавена и изложбата на АЕК „Етър“ в Регионалния етнографски музей – Пловдив, която ще бъде открита от 17:30 часа на 29 май.

Разпространи съдържание


Партньори