Skip to Content

Народен театър

"Вишнева градина” на Коко Азарян в чест на Мария Каварджикова

Всички актьори и целият екип на Народния театър „Иван Вазов” ще отбележат юбилея на една от най-обичаните актриси от трупата – Мария Каварджикова, с представлението на „Вишнева градина” на Коко Азарян на 3 ноември.
 

Премиера на „Петокнижие Исааково“ по Анжел Вагенщайн в Народния

На 1 и 2 ноември 2014 г. в Народен театър „Иван Вазов“ ще се състои премиера на „Петокнижие Исааково“, уникален по своя замисъл проект, вдъхновен от едноименния роман на Анжел Вагенщайн и поставен на театрална сцена от полския режисьор Войчех Кобжински. През 2013 г. спектакълът беше посрещнат с изключителен интерес от полската публика и получи висока оценка от театралната критика.

Добави още снимки: 

Единадесетото издание на благотворителния спектакъл “Българската Коледа” 2013 ще се проведе на Рождество Христово

В 20.00 часа на 25 декември, Коледа, в Народния театър “Иван Вазов” ще се проведе традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“, под егидата на президента Росен Плевнелиев. Единадесетият благотворителен концерт “Българската Коледа” 2013 ще бъде излъчван в ефира на Нова телевизия пряко от Народния театър. Тази година концертът се реализира от екипа на продуцентска къща “ Глобал Филмс”.

"ОТРОВАТА НА ТЕАТЪРА"- тази вечер в Народния

Ситуацията, в която господин Маркиз Дьо ( аристократ ) поставя Габриел дьо Бомон ( комедиант ) може да се определи единствено като хвърляне в обятията на изключителното. Погледната от дистанция, историята прилича на изтънчен капан, сътворен от перверзен ум, проследяващ възможните предели на Homo Ludens. Господин Маркизът е подготвил един колекционерски експеримент. Необходимо е опитно мишле. Открито е в лицето на преуспяващ актьор с необходимото наличие на суета и игрови хъс. Играта започва с ордьовър – Маркизът се представя за собствения си лакей.

Под небето: СОФИЯ КВАРТЕТ

Заключителният гала концерт от проекта „Под небето: СОФИЯ КВАРТЕТ” ще се състои на 9 юли (събота), отново пред Народния театър.
Началният час е 17,00, а продължителността на концерта ще е 90 минути.
Музикантите от СОФИЯ: КВАРТЕТ държат да изненадат публиката, така че програмата остава в тайна.
Сигурно е обаче, че ще чуем произведенията, които най-много допаднаха на почитателите на класическата музика по време на концертите от проекта, донесли толкова радост на софиянци и на гостите на столицата през уикендите на месец юни и началото на юли.

"ХЪШОВЕ"-те за Христо Мутафчиев -благотворителен спектакъл

Актьорите и целият екип на Народния театър играят в почивния си ден и даряват хонорарите си, които заедно с приходите от всички ВИП покани и продадени билети ще бъдат предоставени за по-бързото възстановяване на Христо Мутафчиев.

ХЪШОВЕ
по повестта "Немили-недраги" от Иван Вазов

Раздават наградите ИКАР 2011

Съюзът на артистите в България организира тържествена церемония по връчване на Националните награди за постижения в областта на сценичните изкуства „ИКАР" в Народния театър „Иван Вазов".

Датата на събитието не е избрана случайно - то съвпада със Световния ден на театъра. Ще бъдат раздадени седемнайсет на брой статуетки „ИКАР" за постижения в областта на сценичните изкуства през изминалата година.

Разпространи съдържание


Партньори