Skip to Content

Монтана

Благотворителен спектакъл за възстановяването на паметника на Диана

Драматичен театър – Монтана ще подкрепи възстановяването на паметника на Диана с благотворителен спектакъл, средства от който ще бъдат дарени за инициативата.

Представлението на „Мистерията Дон Жуан“ на 18 октомври от 19,00 часа ще е посветено на каузата. С цел подпомагане на възстановяването на скулптурата на Диана за спектакъла се продават благотворителни талони за вход.

„Сигнал“ ще отбележи своята 40-годишнина на сцената в Монтана на 25 септември

Група „Сигнал“ ще отбележи своята 40-годишнина на сцената с концерт в Монтана на 25 септември от 19,00 часа.

Шоуто в Монтана е част от националното турне на групата. В двучасовата програма ще бъдат включени както най-известните им хитове станали любими на три поколения фенове, така и някои от по-новите им песни.

"Баядерка" на великотърновския театър открива сезона в Монтана

С оперета започва есенния театрален календар в Монтана. „Баядерка“ от Имре Калман ще гостува на 11 септември от 19,00 часа в Голяма зала на Драматичен театър – Монтана. За своя гастрол пред монтанска публика Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ Велико Търново ще пристигне с екип от над сто души – актьори, солисти, музиканти, балет и технически състав.

„Хавра“ от Захари Карабашлиев с мащабно турне из страната

„Хавра“ – дългоочакваният втори роман от Захари Карабашлиев – бързо се превърна в една от най-продаваните книги за последните няколко месеца.

„Царицата на чардаша“ отново в Монтана

Драматичен театър – Монтана ще поднесе на публиката предпразничен фойерверк от музика, танци и майсторско музикално и драматургично изкуство с представлението на най-популярната оперета в света „Царицата на чардаша“ от Имре Калман, продукция на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ Велико Търново.

Спектакълът ще се играе на 18 декември от 19,00 часа в голяма зала на театъра. Режисьор на постановката е Петко Бончев, а диригент на оркестъра ще бъде Атанас Варадинов.

„Двадесет минути с ангела” с премиера във Видин и Монтана

Театрите във Видин и Монтана реализираха съвместен спектакъл, чиято премиера ще е в двата града.

„Двадесет минути с ангела” от Александър Вампилов е заглавието, върху което в продължение на половин година работеха двете трупи.
Режисьор на спектакъла е Милена Анева, а сценограф – Катя Лозанова. В ролите публиката ще види актьорите Йордан Крушков, Петър Митев, Добрин Мирчев, Божидар Даков, Николай Янев, Фиданка Рангелова и Ана Дамянова.

Добави още снимки: 

Грандиозен финал на театралния сезон в Монтана

По традиция активния игрален сезон в Голяма зала на Драматичен театър – Монтана завършва със спектакъл на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”.

На 03 юли от 19,00 часа в Монтана ще гастролира оперетата от Имре Калман „Графиня Марица”. В представлението участват общо 98 музиканти, солисти, актьори, хористи и балетисти.

Пети детски национален фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”

Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българската академия на науките партнира на Младежкия дом в Монтана за осъществяването на Петия детски национален фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”.

Разпространи съдържание


Партньори