Skip to Content

Джузепе Верди

Неделно матине в сливенската зала „Сирак Скитник“

Камерен концерт-матине ще се състои на 10 ноември 2013 г. от 11:00 часа  в изложбена зала „Сирак Скитник“ в Сливен. Събитието се организира по инициатива  на Художествена галерия „Димитър Добрович“ и ще представи за първи път в Сливен творческия тандем  - Костадинка Николова – Топалова (сопран) и Диана Костова (пиано).

Вердиевите вечери продължават с „Набуко“

Оперният фестивал на Античния театър продължава с операта „Набуко“ на Джузепе Верди. Това е една от любимите опери на пловдивската публика. Тя ще бъде изпълнена на италиански с български субтитри.

В ролите меломаните ще могат да видят гост солистите Нико Исаков в ролята на Набуко, Димо Георгиев като Измаел, Александър Носиков като Захария, Линка Стоянова в ролята на Абигайл, и пловдивските певци Елена Чавдарова – Иса, Владимир Ников, Райко Пантелеев и Мариета Велкова.

Риголето отново в Пловдивската опера

"Никога може би няма да напиша нищо по-хубаво” – споделя Верди в едно свое писмо след триумфалният успех на операта „Риголето” в театър „Ла Фениче” - Венеция. На 28 май от 19 часа в пловдивската Концертна зала пловдивската опера ще представи прекрасната опера на Верди.  

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT