Skip to Content

Пловдив

Международен музикален фестивал ТРИМОНТИАДА 2017

Международният Музикален Фестивал ТРИМОНТИАДА'2017

КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО

КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО е инициатива на Arteria Films Ltd., съвместно с Клуб "Фарго" в "Лъки" - Дом на киното и Община Пловдив. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2017 година.

„Мистерията на българските гласове” и Лиса Джерард на Античния театър

Навремето зад изявата на „Мистерията на българските гласове” застана цялата държава с бюджетните си средства, с една идея и една цел  - да съхрани и развие уникално българското и да го покаже у нас и по света. Днес това го прави един човек - Бояна Бункова.

"Фолклорни легенди" -концерт на ансамбъл "Тракия" на Античния театър

На 5 юни 2017г., понеделник, от 20.00 часа, на сцената на Античен театър Пловдив, обичаният и популярен у нас и в чужбина Фолклорен ансамбъл "Тракия" ще зарадва своите почитатели и любителите на българския фолклор с концерт – спектакъл "Фолклорни легенди".  

Феникс Върбанов и "Следи по пътя" в галерия "Резонанс"

Феникс Върбанов е роден в София през 1962 година в семейството на художниците Марин Върбанов и Сун Хуай Куей. От 1979 до 1987 учи в Lycee Pilote de Sevres (Департамент по рисуване) и Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts, Paris. През 1987-88 специализира в китайската академия по изкуствата Ханджоу. Интересът му към традиционни китайски техники на работа с туш върху хартия датира от 1985 година, когато пребивава в Централната академия за изящни изкуства, Пекин.

8-мо издание на фестивала "Здравей, здраве"

 

Впечатляваща по разнообразие и високо качество е програмата на фестивал “Здравей, Здраве” тази година в Пловдив.

Пловдивски художници ще украсят великденски яйца

 Традицията за поставяне на тематична празнична украса пред едно от най-посещаваните места в централната градска част на Пловдив продължава. След демонтиране на мартениците е ред да посрещнем светлия християнски празник Възкресение Христово. Великденското дърво в центъра на Пловдив всяка година се превръща в атракция за жителите и гостите на града.

Премиера на "Празната пещера" от Димана Трънкова

Издателство Жанет 45, иЛитературен салон Spirt and Spirit
представят Димана Трънкова
с новия роман "Празната пещера"
модератор Александър Секулов04.04. 2017 г., вторник, 19:00 часа, клуб Петното на Роршах, Пловдив, ул. "Йоаким Груев" 36

„Реквием“ от Моцарт с маестро Йордан Камджалов – смелост и нови мащаби в класиката

Дни преди концертите на „Реквием“ от Моцарт, Йордан Камджалов сподели емоции от кухнята на класиката в изцяло нов вид. Предконцертните диалози на диригента, маестра Мая Василева и солистите на „Музикална лаборатория за Човека“ преминаха сред пълни зали и честни въпроси от публиката. Честни бяха и отговорите на Маестро Камждалов, който съвсем открито сподели мислите си преди първия път, в който се осмелява да дирижира творба на гениалния Волфганг Амадеус Моцарт.

Разпространи съдържание


Партньори