Skip to Content

Пловдив

Галерия Резонанс представя „Резонанс от комшиите“

 

Галерия „Резонанс“, намираща се в историческия град Пловдив, европейска столица на културата за 2019 г., между 12 октомври и 12 ноември 2017 отваря врати за съвременни турски художници.

Фестивал на Вдъхновението очаква пловдивчани през ноември

Артисти, музиканти, танцьори, художници, лектори, преподаватели и треньори ще споделят знания, опит и вдъхновение от 13 до 19 ноември в първия по рода си фестивал -  „Седмица на Вдъхновението – Week of Inspiration`2017”.

Срещи в Пловдив

Изложбата представя авторите Дидие Майо от Белгия, Ерик Тонсберг Швеция/Испания, Кристел Брусадели – Белгия, Невена Дернева и Димитър Грозданов. Те имат различни и дори коренно противоположни виждания за изкуството. Имената са достатъчно известни с изключение на Невена Дернева, която е слабо позната дори в родния си град Пловдив.

Ттрадиционна кураторска изложба 15x5

Днес, в 18.00 часа в галерията на Дружеството на пловдивските художници на ул. „Гладстон“ № 32 се открива традиционната кураторска изложба 15x5.  

Международен музикален фестивал ТРИМОНТИАДА 2017

Международният Музикален Фестивал ТРИМОНТИАДА'2017

КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО

КЪСО КИНО ВЪВ ФАРГО е инициатива на Arteria Films Ltd., съвместно с Клуб "Фарго" в "Лъки" - Дом на киното и Община Пловдив. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2017 година.

„Мистерията на българските гласове” и Лиса Джерард на Античния театър

Навремето зад изявата на „Мистерията на българските гласове” застана цялата държава с бюджетните си средства, с една идея и една цел  - да съхрани и развие уникално българското и да го покаже у нас и по света. Днес това го прави един човек - Бояна Бункова.

"Фолклорни легенди" -концерт на ансамбъл "Тракия" на Античния театър

На 5 юни 2017г., понеделник, от 20.00 часа, на сцената на Античен театър Пловдив, обичаният и популярен у нас и в чужбина Фолклорен ансамбъл "Тракия" ще зарадва своите почитатели и любителите на българския фолклор с концерт – спектакъл "Фолклорни легенди".  

Феникс Върбанов и "Следи по пътя" в галерия "Резонанс"

Феникс Върбанов е роден в София през 1962 година в семейството на художниците Марин Върбанов и Сун Хуай Куей. От 1979 до 1987 учи в Lycee Pilote de Sevres (Департамент по рисуване) и Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts, Paris. През 1987-88 специализира в китайската академия по изкуствата Ханджоу. Интересът му към традиционни китайски техники на работа с туш върху хартия датира от 1985 година, когато пребивава в Централната академия за изящни изкуства, Пекин.

Разпространи съдържание


Партньори