Skip to Content

Велико Търново

В Куклен театър ВЕСЕЛ ще представят „Дядовата ръкавичка“

         В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 10февруари от 11.00 часа в НЧ„Искра” в старата столица, Куклен театър Габрово ще представи приказка по класиката на Елин Пелин – „Дядовата ръкавичка”. Постановката и драматизацията са дело на Съби Събев, а сценографията, куклите и костюмите – на Павлина Василева. Оригиналната музика и звуковата картина са на Георги Гарчов от популярната група „Грамофон“.

Театър ВЕСЕЛ в Нощ на театрите

          „Нощ на театрите” е част от платформата „Европейска нощ на театъра” и вече 4 години кани всички театрални почитатели да станат част от мащабен културен форум със завладяващи съдържания и арт събития.

В Театър ВЕСЕЛ – “По заповед на щуката”

          В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 7 октомври от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакълът на Държавен куклен театър „Георги Митев“ – Ямбол„По заповед на щуката“. Сценичната творба е по мотиви от едноименната приказка и е едно от най-популярните заглавия в репертоара на театралите от южния град. Драматизацията и постановката са на Теодора Попова-Лазарова, а сценографията и куклите – на Диана Узунова-Тодорова.

„Не се предавай!” с Театър ВЕСЕЛ на Самоводската чаршия

              Театър ВЕСЕЛ (В.Търново) представя в „Нощ на Самоводската чаршия и фестивал на занаятите 2017” на 23 септември от 17,00 часа интерактивния шоу-спектакъл „НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!”. Събитието е вдъхновено от европейската инициатива „Нощ на музеите” и се организира ежегодно от 2011 година от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов” и Община Велико Търново.

Световният тенор Зоран Тодорович за първи път в България

На 26 август от 21.00 часа Старозагорската опера ще представи на Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ 2017 две от най-хубавите си постановки: на операта „Селска чест“ от Маскани и балета „Делвата“ по музика на Алфредо Казела. Великотърновци и гостите на старопрестолния град ще имат възможността да аплодират  на откритата сцена на историческия хълм Царевец във Велико Търново световния тенор Зоран Тодорович в ролята на Туриду в спектакъла на операта „Селска чест“.

Русенският куклен театър гостува във Велико Търново

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 27 майот 11.00 часа в читалище  „Искра” във Велико Търново, гостува премиерниятспектакъл на  Държавен куклен театър – Русе „Трите прасенца“.  Най-новото заглавие от афиша на русенските кукленици ще бъде представено за любителите на театралнотоизкуствои на търновска сцена.„Трите прасенца“е драматизация по едноименната приказка.

„Пепеляшка“ гостува на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 28януари от 11.00 ч. в читалище „Искра” във Велико Търново, гостува култовият спектакъл на Държавен куклен театър Русе –  „Пепеляшка”. Прецизната драматизация на Джанан Каба, майсторската режисура на Александър Илиев и изящната сценографска работа на Свила Величкова са гаранция за добрия театрален продукт – достойно защитен от актьорите Теменуга Хараланова, Петя Венелинова и Мартин Маринов.

„Момче и вятър" на габровския театър гостува във Велико Търново

 В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 15 октомври  от 11.00 часа в читалище  „Искра” в старата столица, гостува спектакълът на Държавен куклен театър – Габрово „Момче и вятър“. 
 
Разпространи съдържание


Партньори