Skip to Content

Държавна опера Русе

Голям новогодишен концерт на Русенската опера

ПУБЛИКАТА ще се срещне с голямото изкуство на 4 звезди на операта, родени в Русе:

Радостина Николаева, Петя Иванова, Мариана Цветкова и Ивайло Джуров,

"Вълшебната флейта” в Русе и в Правец

Знаменитата “Вълшебна флейта” на гениалния австрийски композитор Волфганг Амадеус Моцарт ще оживее на сцената на Държавна опера-Русе на 8 август, събота от 19.00 часа. На 13 август, четвъртък, от 20.30 часа спектакълът ще бъде представен на откритата сцена пред хотел Риу Правец Ризорт и с него ще се открие единадесетото издание на ММФ „Моцартови празници” в Правец.

„Алиса в страната на чудесата” на сцената на Държавна опера-Русе на Международния ден на детето

Държавна опера-Русе подарява балони на своите най-малки зрители на 1 юни

На 1 юни – Международния ден на детето, от 18.00 часа Държавна опера-Русе ще представи за своята най-млада публика мюзикъла за деца „Алиса в страната на чудесата” на Александър Йосифов. Всеки малък зрител ще получи подарък-балон за своя празник.

Празничен концерт на Русенска филхармония в навечерието на 24 май

Празничен концерт на Русенска филхармония в навечерието на 24 май
В навечерието на Деня на славянската писменост и култура, на 23 май, от 19.00 часа в зала Филхармония, Държавна опера-Русе ще зарадва своите почитатели с празничен концерт на Русенска филхармония под диригентството на Стефан Камиларов.

Международен майсторски курс за оперни диригенти

От 11 до 22 май Русенската опера ще бъде домакин на Международния майсторски курс за оперни диригенти под ръководството на световнопризнатия диригент, генерален директор на Операта в Белград Маестро Деян Савич. Седем талантливи диригенти от Франция, САЩ, Великобритания, Япония, Австралия ще имат възможността да усъвършенстват и да приложат своите умения в оперни спектакли от афиша на Русенската опера. Избрани са три любими за публиката заглавия с най-привлекателните постановки на театъра - „Тоска”, „Риголето” и „Дон Жуан”.

„Стабат Матер” от Перголези на Разпети Петък в зала Филхармония-Русе

На 10 април, Разпети Петък, от 19.00 часа в зала Филхармония, ще прозвучи сакралната творба на Джовани Батиста Перголези „Стабат Матер”. Вълнуващото произведение на италианския гений ще ни помогне да съпреживеем страданието на Божията майка в изпълнение на камерен оркестър на Държавна опера-Русе и хор „Дунавски звуци” под диригентството на Роберто Рега. Хормайстор Стелияна Димитрова. Соловите партии ще изпълнят Владислава Гарвалова и Андреана Николова.

Йоан Холендер пристигна за „Катерина Измайлова”

Йоан Холендер – една от най-авторитетните фигури в оперния свят, настоящ артистичен директор на престижния музикален фестивал „Джордже Енеску” пристигна с телевизионен екип на австрийската телевизия „Сервус” за спектакъла на операта „Катерина Измайлова”в Русе.

Добави още снимки: 

Примабалерината Марта Петкова в ролята на Одета-Одилия тази вечер

Спектакълът на балетния шедьовър „Лебедово езеро” от П. И. Чайковски ще бъде представен на 25 февруари от 19.00 часа в залата на Операта. В ролята на Одета-Одилия гостува примабалерината Марта Петкова, а в ролята на принц Зигфрид - премиер солистът Никола Хаджитанев. Звездната балетна двойка на балета на Софийската опера грабна сърцата и на русенската публика при последното си гостуване в Русе в ролите на Марина и Джон в спектакъла на „Зорба Гъркът” от Микис Теодоракис през месец юни миналата година.

Авторът на „Процесът Мерилин Монро” Роланд Баумгартнер за първи път в България

Поводът е първото сценично представяне на неговата последна творба „Процесът Мерилин Монро” на камерната Сцена-Ателие в зала Филхармония в Русе. Премиерата се състоя на 29 октомври в Русе. Заинтригуван, очарован, приятно изненадан композиторът идва, за да се срещне с русенската публика, целия творчески екип на спектакъла и участниците в него.

Разпространи съдържание


Партньори