Skip to Content

Кармен

„Кармен” на сцената на Старозагорската опера

На 30 октомври, от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера почитателите на музиката на Бизе и на неговата най-популярна опера „Кармен” ще имат възможността отново да преживеят вълнуващата история на Проспер Мериме в нова сценична версия. Диригент Ивайло Кринчев. Режисьор Георги Динев. Диригент на хора Младен Станев, хореография Ромина Славова.

Премиерата на „Кармен” ще бие рекорда на „Аида” по брой зрители

Международният екип, който от месец репетира „Кармен” от Бизе в Пловдив вече се премести на Античния театър за премиерата на 26 юни в рамките на фестивала Opera Open 2015. Интересът на публиката е огромен. Зрители от съседните на Пловдив градове сами организират автобусен транспорт за групово посещение на Античния театър, а местата за гости в централните хотели са на привършване.

Кармен в 138 метра алена коприна дефилира в спектакъл на балет „Арабеск” в Пловдив

Спектакъл за неустоимата страст на Кармен ще представи балет „Арабеск” на 23 април в Дом на културата в Пловдив. Представлението Carmen Collection е мост между съвременния динамичен живот и любимата музика от едноименната опера на Жорж Бизе. Топ хореографът Боряна Сечанова пренася фаталната Кармен в едно модно дефиле от огън и студ – балерини в ролята на модели в уникални артистични рокли, предвождани от Смъртта, представят вечния кръговрат на страстта – любов и смърт.

Русенската опера гостува с „Кармен” на Античния театър

Русенската опера ще гостува с  „Кармен“ от Бизе на сцената на Античния театър в Пловдив. Спектакълът на най-популярната опера на френския композитор е насрочен за 3 септември, от 20:30 часа.

Разпространи съдържание


Партньори