Skip to Content

Национална опера и балет

Влюбеният Вагнер и неговата лебедова песен в българския Байройт

Любовен копнеж и изпепеляваща страст и едно тържествено мистично представление предлага Софийската опера и балет на своята публика с два магични спектакла от  Рихард Вагнер – „Тристан и Изолда“ и „Парсифал“.

Старозагорската опера гостува в София с четири постановки

На 16, 17 и 18 октомври Държавна опера-Стара Загора гостува на сцената на Софийската опера и балет с мюзикъла за деца „Машина на времето“ и балетните спектакли „Нестинарка“, „Делвата“ и „Фантастичното дюкянче“.Първият извънстоличен театър избира за своя гастрол в София спектакли, които са едни от най-новите и много успешни постановки на театъра и не присъстват в нито един репертоарен афиш в България. Спектаклите ще бъдат представени за първи път в София съвместно със Софийската опера и балет.

https://www.youtube.com/watch?v=pd9

Маратон на "Аида" в Софийската опера

След аплодисментите на публиката в Болшой театър, Софийската опера предлага на своята публика вече в София истинско музикално пиршество с три състава в една от най-обичаните опери на маестро Джузепе Верди, „Аида“ на осми, девети и десети юни т.г. Предлага изживяване с различен градус на емоции с  българските певци, шестващи по света.

Гала концерт и премиера на „Безсмъртният Шекспир”

Скъпи приятели на Софийската опера и балет,
На 4 декември, от 19 ч. в Софийската опера и балет ще се състои:

„Гала Концерт” в две части.

Първа част:

Кантатата „Безсмъртният Шекспир” от Добринка Табакова. Кантатата е посветена на 400 години от кончината на гениалния английски поет и драматург - Уилям Шекспир.

Изпълняват хор и оркестър

"Тристан и Изолда" - премиера на Операта в месеца на любовта

"Никога в моя живот не съм бил истински благословен от любовта...“

Премиера на „Самсон и Далила" в Националната опера

На 11 декември в Софийската опера и балет предстои премиерата на световноизвестния шедьовър на французина Камий Сен-Санс, операта „Самсон и Далила. Тази опера се поставя в условията на криза и то с 11 гости артисти.

"Пръстенът на нибелунга" отново на сцената на Софийската опера

„Прочутата тетралогия на Рихард Вагнер ще може да се види отново в Софийската опера и балет”.
Тези думи на академик Плъмен Карталов, се отнасят за изпълението на цялата тетралогия на Рихард Вагнер „Пръстенът на нибелунга”. Нейното второ представяне започва с „Рейнско злато”, на 23 юли, от 18 часа, в Софийската опера и балет.
На 24 юли, от 18 часа е изпълнението на "Валкюра". Петнадесетчасовият музикален маратон продължава със "Зигфрид" на 26 юли, от 16 часа.

Разпространи съдържание


Партньори