Skip to Content

Държавна опера Бургас

Легендарният руски хореограф Андрей Босов поставя "Спящата красавица" в Стара Загора

 
Андрей Босов идва в Стара Загора по покана на примабалерината Силвия Томова – художествен ръководител на Балета на Старозагорската опера.
Силвия Томова ще бъде и асистент-хореограф на новата постановка на
„Спящата красавица“. Заедно със своя изтъкнат колега Андрей Босов – и двамата възпитаница на прословутата руска балетна академия „А. Я.
Ваганова“, вече са избрали изпълнителите на главните роли. Работата в зала е интензивна, балетните артисти изцяло са погълнати от новото

Веселина Василева и Костадин Андреев в мегапродукцията на операта „Кармен“ на Царевец

Звезден солистичен състав ще зарадва с изпълненията си жителите и гостите на старопрестолната столица Велико Търново в суперпродукцията на операта „Кармен“ от Жорж Бизе, която ще представят Старозагорската опера и Държавна опера-Бургас на откритата сцена на хълма „Царевец“ на 27 август от 21.00 часа. 

Суперпродукция "Набуко" на Царевец

На 23 юли от 21.00 часа на сцената на историческия хълм  ЦаревецСтарозагорската опера съвместно с Държавна опера-Бургас ще представи грандиозен спектакъл на една от най-любимите и популярни опери на Джузепе Верди „Набуко”. Суперпродукцията се подготвя специално за Летния сезон на българските оперни театри "Сцена на вековете" 2016 и обединява творческите състави на двата оперни театъра.

Добави още снимки: 
See video
Разпространи съдържание


Партньори