Skip to Content

Държавна опера-Стара Загора

Звезден "Турандот" - за Деня на влюбените

Оперно-кукленият спектакъл на операта „Турандот“ от Джакомо Пучини е специалният подарък на Държавна опера-Стара Загора за Деня на влюбените. Спектакълът ще бъде представен на 14 февруари, от 19.00 часа на сцената на операта. „Турандот“ беляза висок връх в репертоарните търсения на Държавна опера-Стара Загора през изминалия творчески сезон.

Найден Тодоров дирижира "Турандот"

НАЙДЕН ТОДОРОВ е сред най-талантливите български музиканти, с ярки 

"Фантастичното дюкянче" - балетна премиера в Старозагорската опера

„Фантастичното дюкянче“ /„La boutique fantasque ” /

балет от Джоакино Росини/ Оторино Респиги

Оперна гала с Веселина Кацарова в Стара Загора

На 26 януари световното мецосопрано Веселина Кацарова ще изнесе солов рецитал в родния си град Стара Загора.

Балетът “Снежанка и седемте джуджета” за децата на Стара Загора

Балетът на Държавна опера-Стара Загора заедно с децата от 

Мецосопраното Петя Петрова в ролята на Розина на 6 октомври

В края на изминалия творчески сезон към богатата палитра от великолепни солистични гласове на Старозагорската опера се присъедини мецосопраното Петя Петрова. След нейните запомнящи се концертни участия на сцената на операта и на Античния форум-Стара Загора, старозагорци ще имат възможността да видят за първи път на 6 октомври талантливата певица в една от нейните коронни роли – на Розина от операта „Севилският бръснар“ от Джоакино Росини.

45 -ти Фестивал на оперното и балетно изкуство /ФОБИ/ - Стара Загора

През 1967 г. по инициатива на обществеността, градската управа и ръководството на Старозагорската опера се провежда първият музикален фестивал “ Декемврийски музикални дни “ – от 3 до 9 декември . С откриването на новата сграда на Държавна опера-Стара Загора през 1971 г. музикалният фестивал се превръща във Фестивал на оперното и балетното изкуство. Оттогава той си остава единственият специализиран музикален фестивал с водещо място в културния живот на страната.

8-ми Клавирен конкурс „Класика и съвременност“ в Стара Загора

Симфоничният концерт в рамките на Конкурс „Класика и съвременност“ ще бъде на 17 октомври /пeтък/ от 19 часа в Държавна опера-Стара Загора.

Гала-концерт на Старозагорската опера на Античния форум

С изискано подбрана програма е Гала-концертът, с който Държавна опера-Стара Загора ще закрие своя творчески сезон 2013/2014 на 15 юли от 21 часа на Античния форум „Августа Траяна“. Ще се насладите на познати и обичани увертюри от опери, арии и дуети от заглавия като „Палячи“, „Тоска“, „Симоне Боканегра“, „Турандот“, „Риголето“, „Дон Паскуале“, „Адриана Лекуврьор“, „Евгений Онегин“, „Мария Десислава“ и други.

Разпространи съдържание


Партньори