Skip to Content

Bee Bop Cafe

Мишел Дийн и Николай Иванов (ОМ) с нов джаз проект в Пловдив

В традиционния джазов четвъртък на 30 октомври от 21:00 ч. сцената на Bee Bop Café ще посрещне за пръв път двама музиканти в един нов и интересен проект. Мишел Дийн-вокал и ел. Контрабас и Николай Иванов (ОМ) - пиано, клавишни.

Пловдив с шест локации в Нощта на литературата

И тази година на 14 май Пловдив ще бъде част от Нощта на литературата, която се организира от EUNIC България (European Union national institutes for culture).

В тазгодишното, трето издание Пловдив ще се включи със 6 локации. В Балабановата къщаще чете Василия Дребова. В НБ „Иван Вазов“ - Розалия Александрова, в Петното на Роршах – Дария Трифонова и Златко Ечев, в ARTNEWSCAFE - Василена Панчарова и в Bee Bop Café -  Красимир Йорданов.

Jazztory за Уейн Шортър в София и Пловдив

 „Ами за мене Уейн Шортър наистина е магьосник – от тези, дето свирят с най-обикновени и прости тонове и фрази, а след малко усещаш, че летиш и виждаш неща, дето уж са като другите, ама са съвсем различни. Уж свиренето му намирисва на някакъв непукизъм, ама е все едно Буда да седи под дървото Бодхи и да ти говори - няма драма, няма превзетост....“

Теодосий Спасов с концерт и майсторски клас в Пловдив

Теодосий Спасов ще гостува на пловдивското Bee Bop Café на 13 май (вторник) от 21:00 часа. Пловдив е част от краткото турне на джаз оркестъра на световно известния български кавалджия.

В оркестъра освен Спасов, са още Николай Карагеоргиев – китара, Мирослав Турийски – клавишни, Александър Леков – бас и Начо Господинов – барабани.

Ангел Заберски влиза в кожата на Оскар Питърсън

Как дете на хамалин от Антилите става всепризнат Бог на пианото?
Как с две ръце се свири така, сякаш имаш четири?
Как се музицира дори когато инсулт е парализирал едната ти ръка?

На тези и още много въпроси около личността и творчеството на Оскар Питърсън ще отговори поредното издание на „Jazztory“. Проектът на талантливия барабанист Борислав Петров ще се представи в София и Пловдив съответно на 13-и и 15-и април.

Китаристът Веселин Койчев представя фолклор и джаз в Пловдив

Български фолклор и джаз ще свири на 8 април от 21 часа в Bee Bop café китаристът Веселин Койчев. Заедно с музикантите Васил Василев /кавал/, Петър Койчев /китара/, Христо Минчев /бас/, Кристиян Желев /барабани/ и вокално трио „Пеперуда“ /Кристиана Динкова, Невена Вранчева и Атанаска Колева/, виртуозът на китарата ще представи 9 композиции. В програмата са включени:

Парад на пловдивска авторска музика в Bee Bop Café

Акцент върху авторската музика на пловдивски формации поставя програмата на Bee Bop Cafe за следващата седмица. Contrails представят своя първи албум AIR в акустичен вариант в събота, 22 март. Музиката им съчетава рок с интересни хармонични и ритмични решения, примесени с меланхолични вокални линии.  Определят стила им като алтърнатив. В групата са Антон Сариев (Mindown, Four Questions), който е основният композитор и текстописец, Николай Карагеоргиев, Александър Леков и Начо Господинов. 

Дуо Белева – Миланов с премиера на нов албум

Премиера на новия си албум „Нека ти разкажа“ ще направи фолклорното дуо Христина Белева – Петър Миланов в неделя, 16 март, от 20 ч. в „Bee Bop Cafe“.

Дискът излезе на музикалния пазар в началото на месеца и това е първото му представяне пред публика.  Концертът им е вторият от уникалната за града поредица фолклорни лайфове, след като Теодосий Спасов квинтет препълни клуба наскоро.

Бойка Велкова и мистър „Минута е много“ във възможната любов по Нийл Саймън

"Здравей, обичам те" ще си кажат на 6 март на клубната сцена на „Bee Bop Cafe” актрисата от Народния театър Бойка Велкова и младият мистър "Минута е много" – Стефан Спасов, в ролите на Джени и Джордж от популярния им едноименен спектакъл по Нийл Саймън. Нейната героиня е актриса, пред която изневиделица се открива втори шанс в живота да преживее любовта, срещайки писател, който е имал вече брак, но е загубил жена си и живее в спомените за красивата им и хармонична връзка.

Разпространи съдържание


Партньори