Skip to Content

Червената точка

„Крехко разрушаване на материалите“- 5 години галерия „Червената точка"

"Крехко разрушаване на материалите" е технически термин, който се прилага за материали като стъкло, метал и дърво, и изследва зараждането на пукнатини, образувани под въздействието на вътрешни и външни сили.

Новият проект на Нора Ампова "КРИЕНИЦА" разглежда бежанската криза в Европа

Нора Ампова открива изложбата „Криеница” в депо за изкуство Червената точка на 24 ноември от 18:00 часа. Актуалният й проект разглежда темата за бежанската криза в Европа. Изложбата ще бъде представена в София след като през лятото на тази година част от нея бе показанав Тhe Mytilene Municipal Gallery, на остров Лесвос, Гърция, в партньорство с 359 Gallery. Тогава проектът участва в  събитията на културния календар за Световния ден на бежанците в Гърция (20-ти юни 2016).

Юбилейна изложба събира над 20 автора с темата „МОИТЕ ТРИ…“

Тази есен ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА събира в една зала над 20 автора и техните контрастни интерпретации на числото „три“.  Събитието е посветено на тригодишнината от създаването на галерията.  Изложбата се нарича „МОИТЕ ТРИ…“ и обобщава изминалите години през призмата на авторите, с които е избрала да работи.

СБХ представя „Разказите на Еднорога“ в ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА

Годишната изложба на секция „Дърворезба“към СБХ  този път влиза в бутиковата столична галерия Червената точка. В нея секцията включва 14 скулптури и пластики, изпълнени в дърво. Работите, които ще бъдат представени, са създадени специално за изложбата  и са решени в практичния кавалетен размер. Темата е в унисон с наближаващите приказни празници и се нарича „Разказите на Еднорога“. Форматът й е разширен, включвайки в списъка на авторите и творци със сходни пластични търсения.

„ОРГАНИЧНИ МАТРИЦИ“ в Червената точка

Имаме удоволствието да Ви поканим на първата за този есенен сезон
изложба – „ОРГАНИЧНИ МАТРИЦИ“, събрала двама автори от различни страни (Франция и България)

и с различни техники, но обединени от интереса към
естественото и неговите взаимоотношения с направеното от човека.

ЗАПОВЯДАЙТЕ от 7 часа вечерта във вторник, 29 септември, и вижте първи
необичайните за България

графични рисунки на Ален Ешенлауер

„Анималия“ в Червената точка

Научна илюстрация и скулптура – това представят двама млади автори в софийската галерия „Червената точка“.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT