Skip to Content

Археология

Публична лекция на Проф. Иля Прокопов „Разпръснати съкровища: документиране, наблюдение и информационен контрол”

В предстоящите драматични времена всяка страна следва да притежава свой фонд от информационни единици, доказващи правото на пребиваване и ползване на територията, която заема. Това може да се нарече своеобразна информационна валута с първостепенно значение за самото съществуване на системата в недалечно бъдеще.

Не случайно, според теориите на деструкцията, всяко посегателство започва с разрушаване на самоопределянето, основано на историческото развитие и изграждането на собствена устойчива културна традиция.

Изложба „МИСИОНИС – 2017”

В навечерието на Трифон Зарезан - Ден на археолога, Регионален исторически музей - Търговище представя изложбата „Мисионис – 2017”.Тя е посветена на 20години от подновяването на археологическите проучвания на Крумово кале, добило вече популярност с името Мисионис.Изложбата ще бъде открита на 13 февруари /вторник/ от 17:00 часа в Археологическата експозиция на музея.

Златото на кан Кубрат ще бъде показано в Бургас

Златото на кан Кубрат е вече в Бургас. Това съобщиха от Регионалния исторически музей в морския град. Изложбата "Споменът за Велика България: съкровището на кан Кубрат от Малая Перешчепина" ще бъде открита на 21 май. 

Разпространи съдържание


Партньори