Skip to Content

Памет

Българите в Украйна честват 170 години от рождението на Христо Ботев

На 6 януари 2018 г. по инициатива на Всеукраинската обществена организация «Конгрес на българите в Украйна» ще се проведе церемония на полагане на цветя пред паметника на Христо Ботев по повод 170-та годишнина от рождението му.

170 години от рождението на Христо Ботев

В Пловдив, 170-та годишнина от рождението на Христо Ботев ще бъде отбелязана на 6 януари 2018 г., от 14.00 часа пред паметника на поета-революционер в Цар Симеоновата градина. В ритуала, организиран от Община Пловдив, ще участват почетни формирования от Пловдивския гарнизон. Ще бъдат положени венци и цветя.

140 години от освобождението на София

Столична община

Честита Независимост!

Честита Независимост на Република България! Преди 109 години в многовековната история на България се открива страница, която полага нов етап на развитието на страната. Много усилия и време бяха необходими на България да бъде призната от Великите сили след Освобождението и от Турско робство. Министър-председателят Александър Малинов, бесарабски българин от с. Пандаклия (днешна Украйна), написва текста на Манифеста и под него подписите си поставят българският княз и министрите от кабинета.

Честито Съединение!

Лятна среща на бесарабските българи „Есть Контакт - 2017“

Есть контакт – 2017 събира българи от Украйна и Молдова в Нови Троян

Добави още снимки: 

Ден на милосърдието 2017 г. в музей Земята и хората

            На 6 август 2017 г се навършват 72 години от атомната бомбардировка над японския град Хирошима.

Дни на тракийската култура

За четвърти път Културен център – музей Тракарт организира „Дни на тракийската култура“ под наслов „Музика и слово“.

Научна конференция, посветена на делото на архитект Пенчо Койчев

 
По повод 140 години от рождението на арх. Пенчо Койчев, на 23 март Института за изследване на изкуствата при БАН организира научна конференция, в която ще вземе участие и г-жа Мариана Димитрова – уредник в отдел „Нова история” при Регионален исторически музей – Русе. Темата на нейния доклад е „Съдебната палата в архитектурната история на Русе”.
Разпространи съдържание


Партньори