Skip to Content

Памет

Ден на отворените врати за бащи в РИМ-Търговище

       До 11 ноември в цялата страна се провежда Седмица на бащата като част от Националната кампания „Да бъдеш баща”, насочена към активното и равнопоставено участие на мъжете в грижата за децата.

Подариха картина с герба на Петър Парчевич на побратимения Чипровци

Картина с герба на Петър Парчевич от името на кмета Павел Гуджеров и екипа му получи кмета на Чипровци Пламен Петков.  Платното е дело на художника от Раковски Минчо Деливански и е подарък по случай 330 години от Чипровското въстание и 50 години от обявяването на Чипровци за град. Зам.кмета Божидар Стрехин и дългогодишния енорийски свещеник на "Пресвето сърце исусово" отец Димитър  бяха  специални  гости на тържествата по повод  двойния празник на побратимения Чипровци.

Добави още снимки: 

Честит празник!

Почитаме Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

С поклонение, отдаване на почести  и полагане на венци и цветя, в Пловдив ще бъде почетен Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. 

Поклонение в Пловдив за Деня на победата

По повод 73–ата годишнина от победата над хитлерофашистка Германия  Почетното консулство на Руската федерация в град Пловдив организира тържествено честване с поклонение и полагане на венци и цветя на паметника „Альоша“.

То ще се състои на 9 май от 13 часа. По традиция ще бъде отслужена панихида на гробовете на руските войни в Централния траурен парк в Пловдив от 12 часа.

139 години от обявяването на София за столица на България

На 3 април 2018 г. отбелязваме 139 години от обявяването на София за столица на България.

Пловдив почита 145 години от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика на 19 февруари 2018 г, понеделник, от 11 часа в Пловдив ще бъде отбелязана 145-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски. Преди това, в 10 часа, в Църквата „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида.

Разпространи съдържание


Партньори