Skip to Content

Стара Загора

С премиерата на балета "Дон Кихот" се открива Фестивала на оперното и балетно изкуство ФОБИ

С този спектакъл ще бъде открито официално 49-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство. Балетът “Дон Кихот” е сред върховите постижения на класическия танц.

В очакване на „Набуко“ на стадион „Берое“ с Мария Гулегина

Трескава подготовка кипи в Старозагорската опера.

Опера в цирка – за първи път в България

ПАЛЯЧИ – новата продукция на Държавна опера - Стара Загора съвместно с Академичен цирк „Балкански“ ще бъде представена за първи път на 20 и 21 юни от 19.00 часа в шапитото на цирка, разположено в Парк „Артилерийски“- Стара Загора. За първи път в България – Опера в цирка!

Ивинела Самуилова превръща страстта си по пътешествията в литературна мисия

След възторжения прием на романа „Бабо, разкажи ми спомен“, избран от читателите за любима книга на България за 2016 г., Ивинела Самуилова ни предлага различно по жанр, но не по-малко вълнуващо осмисляне на темата за родното. Новата й книга – „Пътеписи за душата на България“, включва петнайсет истории, които завладяват, вдъхновяват и разпалват любовта към родината.

Световна премиера на „Пламъци в платната на нощта“

Камерна опера по музика и либрето на гръцкия композитор Гиоргос Минас,  разказваща за самозапалването на студента Костас Георгакис в знак на протест срещу хунтата на Черните полковници през далечната 1970 година, 

Започва Националното литературно турне на писателя Анчо Калоянов

След издаването на „Калуня-каля“ на Георги Божинов романът „Димитър Злочести и Войводата Патрев“ на Анчо Калоянов е втората забележителна и забравена книга за Априлското  въстание  (първото  издание  е през 1978 г.), която „Хермес“ предлага за нов прочит.

Преиздаването й през 2016 година съвпада с честването на140 години от Априлското въстание.

За 46-ти път Фестивал за оперно и балетно изкуство в Стара Загора

Официалното откриване на Фестивала за оперно и балетно изкуство е на 23 ноември от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера.За 46-ти път тържествено ще прозвучи фестивалния сигнал на уникалния по рода си форум-панорама на постиженията на българското оперно и балетно изкуство. В продължение на две седмици на три сцени ще бъдат представени 11 прецизно подбрани събития и Стара Загора  ще се превърне в музикална столица на България.

Добави още снимки: 

46-ти Фестивал на оперното и балетното изкуство в Стара Загора

От 23 ноември до 5 декември в Стара Загора ще се проведе за 46-ти път Фестивал на оперното и балетното изкуство - своеобразна панорама на постиженията и търсенията в музикално-сценичните изкуства у нас през последния творчески сезон.

Основни организатори на фестивала са Община Стара Загора и Държавна опера – Стара Загора, която тази година отбелязва своята  респектираща 90-та годишнина. Фестивалът се провежда със съдействието на Министерството на културата.

„Селфи 2015. Върховенство на гражданството” - представяне на проекта

Клуб „Отворено общество” Стара Загора Ви кани
на 10 юли 2015 година от 11.00 часа в комплекс „Форум”
Стара Загора, ул. „Хаджи Димитър Асенов” № 94
на представянето на своите два нови проекта:
„Селфи 2015. Върховенство на гражданството” и
„Толерантност в затвора, толерантност в живота”.

Националната изложба «Български витраж» гостува в Стара Загора

След като беше представена с успех в София, Варна и Велико Търново, националната изложба «Български витраж» се отправя към поредния адрес от своето републиканско турне – Градската художествена галерия на град Стара Загора.
Изложбата е условно разделена на две части – класици и съвременници.

Разпространи съдържание


Партньори