Skip to Content

Дружество на пловдивските художници

Ттрадиционна кураторска изложба 15x5

Днес, в 18.00 часа в галерията на Дружеството на пловдивските художници на ул. „Гладстон“ № 32 се открива традиционната кураторска изложба 15x5.  

Унгарският културен институт гостува с изложба на Ищван Дамо в Пловдив

Изложба графики на унгарския художник Ищван Дамо ще бъде открита в галерия „Пловдив“ на 4 ноември от 18:00 ч. С нея Унгарският културен институт гостува на Дружеството на пловдивските художници /ДПХ/ и ще зарадва ценителите на графичното изкуство. Експозицията, която ще продължи до 27 ноември, представя автора посредством 32 негови рисунки.

Нели Тодорова представя морски пейзажи в Пловдив

Изложба живопис открива в Пловдив художничката Нели Тодорова. Картините, обединени под надслов „Преди да остане само пясъкът“ ще бъдат експонирани в галерията на Дружеството на пловдивските художници /ДПХ/ на ул. „Гладстон“ 32 в града под тепетата.

Откриването ще бъде на 24 октомври /петък/ от 18:00 ч., а творбите ще останат в галерията до 11 ноември. Събитието ще представи изкуствоведът Светла Москова.

Данчо Григоров с изложба в Радио Пловдив

Изложба живопис ще открие художникът Данчо Григоров в арт пространството на Радио Пловдив. Откриването е на 19 септември от 18:00 ч. Изложбата се организира съвместно с Дружество на пловдивските художници.

Данчо Григоров, който подписва картините си с псевдонима Дан Григ, е емблематична фигура за Пловдив. Той е известен на пловдивчани с чудесното си  чувство за хумор и е сред основателите на група „Ръб” отпреди 20 години.

Дружеството на пловдивските художници в Нощта на музеите и галериите

В Нощта на музеите и галериите 12 септември Дружеството на пловдивските художници /ДПХ/ организира специална програма в галерията на ул. „Гладстон“ 32.

ПРОГРАМАТА ВКЛЮЧВА:

19:00 - 01:00ч.
АРТ КОЛАЖ етаж I

Рисунки от Италия в галерия Пловдив

Творби на архитект Спиридон Ганев представят в галерия „Пловдив“ Дружеството на пловдивските художници, Съюза и Камарата на архитектите в България. „Рисунки от юга на Италия“ е озаглавена изложбата, която ще бъде открита на 15 септември от 18:00 ч.

Хисарски творци с изложба в галерия „Пловдив“

Изложба на хисарски творци, озаглавена „Музика за очите“ ще бъде открита на 1 септември от 18:30 ч. в галерия „Пловдив“.

Вече пета година продължава традицията за разменни изложби между творците на Пловдив и Хисар. Всяка година автори от Дружеството на пловдивските художници гостуват в Туристическия информационен център на град Хисар, а арт гилдията на Хисар – в галерия „Пловдив“. През март 2014 г. пловдивското гостуване представи на жителите и гостите на Хисар 11 автора.

Разпространи съдържание


Партньори