Skip to Content

Greenwich Book Center

Премиера на "Лятно кино" от Иван Вълев в София

Тази книга представя прозата на поета. В разказите и новелите се оглеждат селското детство и градската младост на човек от поколението, израсло по времето на социализма. И преживяващо сега сътресенията на прехода. Оживяват най-ранните спомени от петдесетте години на миналия век – за кратка и невъзможна любов, за връщането към живота след сърдечна операция, за раздялата със земята и илюзиите на родителите.

Премиера на "България в потури, но с цилиндар" - книга 2

След големия успех на „България в потури, но с цилиндър“, Петя Александрова ни предлага още 50 нашенски истории от едно време.

Премиера на "Бабо, разкажи ми спомен" от Ивинела Самуилова

Дълбоко привързана към българската фолклорна традиция, авторката предлага оригинален поглед към мирогледа и обредността на старите българи.

В типичния й стил, с много хумор, Ивинела Самуилова ни поднася едно затрогващо четиво, което разпалва любовта към родното и възстановява самочувствието ни като българи. 

Премиера на „Париж – радостта от живота“ от Димо Райков в София

Вече 

Източник: 
newsart.net

Премиера на „Площад България“ от Мирела Иванова

„Площад България“ е новата книга на Мирела Иванова. В нея известната българска поетеса влиза в нова и не по-малко успешна роля – тази на публицист. В „Площад България“ са събрани най-представителните, провокативни и прозорливи публицистични текстове на Мирела Иванова, писани през годините за „Дойче Веле“.

Премиера на "Християнски разкази" на Деян Енев

"..на оногова, който по­беждава...

БЕРНАРДО АЧАГА в България по покана на Институт Сервантес-София

Бернардо Ачага е сред най-известните представители на баската литература. Роден през 1951 година, бъдещият автор следва първоначално икономика в Билбао, а по-късно и философия в Барселона. Работи като банков служител, книготърговец и учител по баски, официалният език на баското малцинство в Испания.

"Писма под възглавницата" на Екатерина Костова с премиера в София

Това ще е първата среща на читатели от София с втория роман на журналиста Екатерина Костова. 20 години след първата й книжка "Платното на Пенелопа", тя разказва историята на ръкопис с 11 разказа, които се оказват нищо повече и нищо по-малко от... писма, написани до себе си.
Какво ще открие в тях героинята?

И какво - писателката Соня Момчилова, която ще представи романа?

Елате и чуйте. Ако имате възможност и искате :)
Ще е среща с думите, които разказват истории...

Разпространи съдържание


Партньори