Skip to Content

читалище Искра

Театър ВЕСЕЛ представя в празничния си афиш „Принцесата и граховото зърно“

 В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 24 март от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, театърът домакин представя своя оригинален прочит на класическата приказка „Принцесата и граховото зърно”  по Х. К. Андерсен. Постановката е дело на Тодор Вълов, а сценографията, куклите и костюмите – на Емелияна Тотева. Оригиналната музика и звуковата картина са на Елена Методиева.

В Куклен театър ВЕСЕЛ ще представят „Дядовата ръкавичка“

         В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 10февруари от 11.00 часа в НЧ„Искра” в старата столица, Куклен театър Габрово ще представи приказка по класиката на Елин Пелин – „Дядовата ръкавичка”. Постановката и драматизацията са дело на Съби Събев, а сценографията, куклите и костюмите – на Павлина Василева. Оригиналната музика и звуковата картина са на Георги Гарчов от популярната група „Грамофон“.

В Театър ВЕСЕЛ – “По заповед на щуката”

          В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 7 октомври от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакълът на Държавен куклен театър „Георги Митев“ – Ямбол„По заповед на щуката“. Сценичната творба е по мотиви от едноименната приказка и е едно от най-популярните заглавия в репертоара на театралите от южния град. Драматизацията и постановката са на Теодора Попова-Лазарова, а сценографията и куклите – на Диана Узунова-Тодорова.

Русенският куклен театър гостува във Велико Търново

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 27 майот 11.00 часа в читалище  „Искра” във Велико Търново, гостува премиерниятспектакъл на  Държавен куклен театър – Русе „Трите прасенца“.  Най-новото заглавие от афиша на русенските кукленици ще бъде представено за любителите на театралнотоизкуствои на търновска сцена.„Трите прасенца“е драматизация по едноименната приказка.

„Пепеляшка“ гостува на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 28януари от 11.00 ч. в читалище „Искра” във Велико Търново, гостува култовият спектакъл на Държавен куклен театър Русе –  „Пепеляшка”. Прецизната драматизация на Джанан Каба, майсторската режисура на Александър Илиев и изящната сценографска работа на Свила Величкова са гаранция за добрия театрален продукт – достойно защитен от актьорите Теменуга Хараланова, Петя Венелинова и Мартин Маринов.

Театър ВЕСЕЛ представя „Принцесата и граховото зърно”

     Куклен театър ВЕСЕЛ, на 4 август (четвъртък) от 12.00 часа в салона на читалище „Искра”, представя своя оригинален прочит на класическата приказка „Принцесата и граховото зърно”  по Х. К. Андерсен. Постановката е дело на Тодор Вълов, а сценографията, куклите и костюмите – на Емелияна Тотева. Оригиналната музика и звуковата картина са на Елена Методиева. Студийният звукозапис е осъществен от Петър Атанасчев. Ролите са поверени на актьорите Елка Баланова и Веселин Василев. 

„Снежанка и седемте джуджета“ в театър ВЕСЕЛ

   В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 23 април от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица, театърът домакин посреща приказни герои от света на Братя Грим. Популярната история ще бъде разказана от куклениците на театъра от Търговище. „Снежанка и седемте джуджета“ е спектакъл от афиша на търговищките актьори, които за пореден път ще очароват и омагьосат със своя талант търновските си почитатели. 

Цар Лъв гостува на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Театър ВЕСЕЛ, на 9 април от 11.00 часа на сцената на читалище „Искра” в старата столица, гостува един от култовите спектакли на Държавен куклен театър – Ямбол. 16 кукли ще оживеят на сцената в представлението „Цар Лъв“. Постановката е дело на гост-режисьора Первели Николов-Вили. Негови са и драматизацията, сценографското решение и музикалната картина. Великолепните кукли са изработени от кукломайстора Недко Данев, а героите оживяват с гласовете на актьорите Жулиета Николаева, Калина Баракова и Ангел Попов.

"Пепеляшка" гостува на Велико Търново

 

Търновска премиера на сцената на Театър ВЕСЕЛ

   В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 3 октомври от 11.00 ч. в читалище „Искра” във Велико Търново, гостува най-новият спектакъл на Държавен куклен театър – Търговище. „Чичо Пейовият двор” е премиерното представление на търговищките кукленици, адресирано към най-малките зрители. Драматизацията на „Чичо Пейовият двор” е на  Мая Димитрова и Митко Димитров. В представлението участват Ивайло Марков и Ивелина Паскалева.
Разпространи съдържание


Партньори