Skip to Content

Старозагорска опера

Майсторски клас за оперни диригенти на Маестро Деян Савич

От 8 до 19  февруари Държавна опера - Стара Загора е домакин на Майсторския клас по оперно дирижиране под ръководството на сръбския диригент Деян Савич. Организацията и провеждането на майсторски класове на изтъкнати певци, музиканти и балетмайстори е неизменна част от репертоарната политика на театъра.

Дон Кихот с Яна Саленко в НДК на 17 декември

Отличеният с „Кристална лира“ спектакъл на балета „Дон Кихот“ на

Веселина Кацарова с първи майсторски клас

Световно признатата оперна певица ВЕСЕЛИНА КАЦАРОВА и артистичен директор на Държавна опера-Стара Загора ще води за първи път Майсторски клас по оперно пеене в родния си град Стара Загора. Курсът ще се проведе от 27 август до 7 септември в залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“. Майсторският клас ще завърши на 7 септември с гала концерт на участниците в курса с оркестъра на Държавна опера-Стара Загора под диригентството на Владимир Бошнаков.

Дебют на Емилия Иванова / Лучия ди Ламермур/ на сцената на Народния

Летящ старт с оперните конкурси „Опералия“ и BBC Cardiff Singer of the Worldв Кардиф, специализация в Сполето, Италия, солистка в операта в Бон в продължение на няколко сезона, триумфални успехи на престижни европейски сцени, включително и Болшой театър, Москва – това е накратко възходящият професионален път на Емилия Иванова - певица, с която всеки уважаващ себе си оперен театър може само да се гордее.

БАЛЕТНА ГРАНД ГАЛА в Старозагорската опера на 27 април

На 27 април от 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора, 

Международен ден на танца в Старозагорската опера

На 29 април, от 19.00 часа в залата на Държавна опера-Стара Загора, балетната трупа на театъра ще отбележи Международния ден на танца с танцова гала вечер със солистите на Щатсбалет-Берлин Красина Павлова и Аршак Галумян, със специалното участие на гост-солистите: примабалерината Весела Василева, Даниел Тичков и Стоян Фъртунов, както и на диригента-пианист Димитър Косев.

Веселина Василева и Костадин Андреев в мегапродукцията на операта „Кармен“ на Царевец

Звезден солистичен състав ще зарадва с изпълненията си жителите и гостите на старопрестолната столица Велико Търново в суперпродукцията на операта „Кармен“ от Жорж Бизе, която ще представят Старозагорската опера и Държавна опера-Бургас на откритата сцена на хълма „Царевец“ на 27 август от 21.00 часа. 

Суперпродукция "Набуко" на Царевец

На 23 юли от 21.00 часа на сцената на историческия хълм  ЦаревецСтарозагорската опера съвместно с Държавна опера-Бургас ще представи грандиозен спектакъл на една от най-любимите и популярни опери на Джузепе Верди „Набуко”. Суперпродукцията се подготвя специално за Летния сезон на българските оперни театри "Сцена на вековете" 2016 и обединява творческите състави на двата оперни театъра.

Добави още снимки: 
See video

„Безвремие” - премиера на сцената на Старозагорската опера

На 18 септември от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще се състои дългоочакваната премиера на танцовия спектакъл „Безвремие” – един ултрамодерен и провокиращ спектакъл на хореографите Светослав Генадиев и Виолета Витанова с участието на балетната трупа на Старозагорската опера. Асистент-концепция Станислава Симеонова, авторска музика ROBOKNOB, продуцент  „CreativeBox“.

Разпространи съдържание


Партньори