Skip to Content

Русе

Първа българска книга за Херман Хесе

Книгата „Херман Хесе - по пътя към божественото единство“ от Калоян Блажев (1975 - 2015) ще бъде представена на 15 юни, петък, в русенската библиотека „Любен Каравелов“. Водещ на събитието ще бъде Огнян Стамболиев, критик и преводач. Гости ще бъдат редакторът на книгата Красимира Василева – дългогодишен журналист и преводач, и д-р Елица Дубарова, германист – сестра на поетесата Петя Дубарова.

„Хавра“ от Захари Карабашлиев с мащабно турне из страната

„Хавра“ – дългоочакваният втори роман от Захари Карабашлиев – бързо се превърна в една от най-продаваните книги за последните няколко месеца.

Римски пазар на Сексагинта Приста

На 24 и 25 септември на територията на експозиция на Римската крепост на открито в Русе ще се проведе „Римски пазар на Сексагинта Приста”. Събитието, което се радва на засилен интерес от страна на жителите и гостите на града, се провежда за пета поредна година. Организатор е Регионален исторически музей – Русе.
 

The Dire Straits Experience в България

Рок приключението The Dire Straits Experience идва за първи и единствен път в България! На 21 март от 20:00 часа в русенската БУЛСТРАД АРЕНА феновете ще чуят любимите на няколко поколения парчета така, както са изпълнявани в апогея на британската група Dire Straits.

Благотворителен концерт "Да помогнем на Теди!"

„Летящите грузинци” с турне в България

С огромен успех, при пълни зали и възхищението на публиката преминава световното турне на Национален Балет на Грузия „Сухишвили” , със специалното участие на Грузинския Оркестър с ”Юбилейна класическа програма 70 години Сухишвили” , 120 минути Взривяваща енергия.

Разпространи съдържание


Партньори