Skip to Content

Арт галерия Резонанс

"Калашите - последният залез в Хиндукуш“.

ГАЛЕРИЯ РЕЗОНАНС ВИ кани най-любезно на 05.03.2020 г. от 18.00 ч.на ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА: „КАЛАШИТЕ - ПОСЛЕДНИЯТ ЗАЛЕЗ В ХИНДУКУШ“

И ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБАТА:

Международен проект "Пергамент от Сърбия"

Проектът "Пергамент от Сърбия" е многогодишен жив международен проект, 50 пъти представен на обществеността, където досега са участвали до 200 художници от страната и света, сред които Владимир Величкович, Душан Оташевич и Нуник Сорет, Момчило

Източник: 
newsart.net

Снежана Симеонова: Облаци и хора – камък и бронз

Заповядайте на изложбата на  Снежана Симеонова :   Облаци и

Благотворителна изложба за Елисавета Дафова

През тази година галерия Резонанс иска да направи добро, като помогне в спасяването на един човешки живот. Този на Елисавета Дафова, дългогодишен служител на радио Пловдив. Тя се нуждае от животоспасяваща терапия и операция. В сайта на радио Пловдив, в рубриката „Зов за помощ“, могат да се прочетат подробности: /http://bnr.bg/plovdiv/page/da-pomognem-na-eli-da-jivee/.

Матера гостува в Пловдив

PAPER DREAMS - Кирсти Гротмол и Лаура Димитрова

Кирсти Гротмол

Изложение на твореца

Често имам това усещане за невидима пеперуда, притихнала вътре в мен. В работата си се опитвам да разкрия тази пеперуда. Никога не знам как ще изглежда преди да излезе.

Моите работи са лични разследвания на вътрешните ми пейзажи. Но все още съм загадка за самата себе си.

8 години галерия "Резонанс"

На 7-мия рожден ден на Резонанс се реехме заедно на 7–то небе, където живее щастието, а сега, на 8–мия, ще витаем в единението на двете сфери–земната и небесната. Овалите на 8-цата създават усещане за -но движение, погледът обикаля, носи медитативни състояния. 8 е знак за съдбовност. За 8 секунди усещаме кое е най-важното в моментите, когато оставаме без дъх.

Срещи в Пловдив

Изложбата представя авторите Дидие Майо от Белгия, Ерик Тонсберг Швеция/Испания, Кристел Брусадели – Белгия, Невена Дернева и Димитър Грозданов. Те имат различни и дори коренно противоположни виждания за изкуството. Имената са достатъчно известни с изключение на Невена Дернева, която е слабо позната дори в родния си град Пловдив.

Проект Балкански резонанс в галерия Резонанс

Тримата сръбски художници от средното поколение, които се представят с изложба в Пловдив – 

100 пловдивски ателиета - II етап

Пловдивското ателие по традиция се обвързва с бохемския дух на старата генерация художници от Пловдив в периода на 60-те, които направиха революция в творческия процес. В първия етап на проекта „100 пловдивски ателиета“ през 2016 г. показахме някои ателиета на тези най-знакови пловдивски творци от миналия век. Повечето от тях вече не са между нас. Остава паметта за тях, която се опитваме да запазим чрез този проект . Първият етап на „100 пловдивски ателиета“ представихме през 2016 г във Венеция в галерия Салета.

Разпространи съдържание


Партньори