Skip to Content

Балабанова къща

Пловдив чете: „Съновидение за св. Борис I” с Анжел Вагенщайн

„И най-лошият мир по-добър е за нас от най-добрата война. Трябва ни мир – траен, дълговечен и добър, за да съградя каквото съм намислил”.

Имаме удоволствието да ви поканим на литературна среща - беседа с големия български писател, киносценарист, общественик и почетен гражданин на Пловдив Анжел Вагенщайн! Събитието на 10 юни се осъществява в рамките на ежегодната инициатива „Пловдив чете”.

Балабановата къща се превръща в BASS STAGE на 25 октомври

Петият Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ ще представи уникален концерт, в който главно действащо лице ще бъде най-големият сред струнните инструменти – контрабасът.

Проф. д-р Петя Бъговска – едно от водещите имена в контрабасовото изкуство днес и нейни изтъкнати колеги и студенти ще изпълнят уникални версии на произведения от барока и класиката до рагтайм, джаз стандарти и дори ... „Металика“!

Виртуози на китарата идват в Пловдив за деветия Международен фестивал на китарата

От 30-ти октомври до 1-ви ноември за девети път град Пловдив ще е домакин на Международния фестивал на китарата, включен в програмата на Есенен салон на изкуствата. Проявата е утвърдена като едно от значимите международни  културни събития в града, като посрещна през годините някои от най-известните имена от българската и световна  китарна сцена. През 2014та в програмата ще вземат участие един талантлив млад изпълнител от Италия, два популярни дуета от Франция и едни от най-изявените български музиканти в областта на китарното изкуство.

Представят книга за тримата велики български баси

Александър Абаджиев ще представя в Пловдив книгата „Тримата велики български баси“. Книгата е посветена на Борис Христов, Николай Гяуров и Никола Гюзелев. Премиерата е на 24 септември 2014, сряда от 18.00 ч. в Балабановата къща.

За появата на тази необичайна книга вина имат читателите, казва авторът.

Нидал Алгафари представя романа си „Боже, защо Господ лъже?“ в Пловдив

Романа си „Боже, защо Господ лъже?” ще представи в Пловдив Нидал Алгафари. Премиерата е на 25 септември от 18:00 ч. в Балабановата къща.

Разпространи съдържание


Партньори