Skip to Content

Програма

Милан Кундера на 90

На 1 април 2019 г. френският писател от чешки произход Милан Кундера навърши 90 години. Издателство "Колибри" и Чешкият център ще отбележат юбилея с дискусия и филмови прожекции, които ще се проведат между 11 и 14 юни в кинозалата на Чешкия център. Входът е свободен!

13-ти София Филм Фест в Пловдив

На 6 март в LUCKY Дом на киното ще се състои еднодневна изложба с експонати от музея „Параджанов“ в Ереван, както и прожекция на емблематичния филм „Цветът на нара“, късометражния „Нощ в Музея „Параджанов“ и среща със специалните гости: режисьора Роман Балаян, директора на кинофестивала „Златна кайсия“ и кинорежисьор Харутюн Хачатрян и директора на музея „Параджанов“ Завен Саркинян.

ДОМ НА КИНОТО в сърцето на квАРТал фестивал

Множество работилници, архитектурни, исторически и опознавателни обиколки с гид, бар и гурме турове, изложби, театрални пърформънси, стрийт а

Фестивал „Срещи на младото европейско кино"

С гордост ви представяме второто издание на фестивала Срещи на младото европейско кино. Избрали сме нестандартни, смели, дори провокативни произведения на най-новите автори от стария континент. Тези филми носят свободата и решителността на първите опити в киното, не познават компромиса, верни са на естетическите инстинкти на своите създатели. Носят онази неповторима острота, към която утвърдените автори се стремят да се завърнат през цялата си творческа кариера.

Разпространи съдържание


Партньори