Skip to Content

Джаз

Три изключителни концерта във втория ден на „Джаз форум Стара Загора“

Предпремиера на новия албум на Ангел Заберски трио, концерт на световноизвестния Джери Бергонци и уникално изпълнение на „Порги и Бес“ са в програмата на фестивала

С теми на Пучини, Чайковски, Шуман и други класици, авторски композиции и аранжименти на Ангел Заберски започва вторият фестивален ден на „Джаз форум Стара Загора“. Джаз и опера, оплетени в романтичен валс, ще чуем в предпремиерното изпълнение на новия албум на Ангел Заберски трио.

Blue Moon - Мирослава Кацарова и песните на Били Холидей

Прочетох биографията ѝ "Лейди пее блус", когато бях 14 годишна... Оттогава съм влюбена в джаза, в нейния магичен глас, в провлачената й меланхолична певческа фраза, във вродената й тъга, в самобитната й вокална изказност, близка до инструменталния начин на изразяване, в отношението й към ритъма, живота, думите, които пее, любовта... Оттогава мечтая да изпея песните на Били Холидей...

Джазът рисува картини на “Камерна сцена Пловдив“

Какъв е цветът музиката и какво пеят картините, къде се преплитат мелодията и палитрата, може ли да се свири с четка и да се рисува с ноти? Отговори на тези въпроси дава съвместната арт изява на музикантите от The Golden Project и художника Дончо Дончев на 15 април от 19 часа в Радио Пловдив. Събитието е вторият концерт от цикъла „Отвъд музиката“ на „Камерна сцена Пловдив“.

ДА ВЯРВАШ В ПРОЛЕТТА… И ЛЮБОВТА

ДА ВЯРВАШ В ПРОЛЕТТА… И ЛЮБОВТА

на 27 март от 20 часа
в Чайната на „Бенковски” 11 в София

джазът ще пее на български

с Марина Господинова – вокал,
Антони Дончев – пиано,
Венци Благоев – тромпет
и Мария Донева – думи.

Здраво стъпили в пролетта, на Международния ден на театъра,
в Часа на Земята,
ще отбележим заедно чудесната дата 27 март.

Стоян Захариев отново с LIVE концерт

Не много често имаме възможност да се насладим на любимите ритми и мелодии от песните на Стоян Захариев.

София, „Синият талисман" с концерт в София лайв клуб

Името на София (София Георгиева) се свързва с емблематичния за нейния дебют на българската музикална сцена хит ”Син Талисман”. Завършва музикално профилирана гимназия и продължава образованието си в Нов Български Университет със специалност ”Поп и джаз пеене” в класа на Алис Боварян.

"One Ballad Night Symphony" с Петър Салчев и Мирослава Кацарова

Eдни от най-красивите баладични теми, написани от класиците на съвременната популярна и джазова музика,

13 джаз свещи на тортата на Дезафинадо

На 1 декември в Sofia Live Club Мира Кацарова ще отпразнува с концерт 13-ия рожден ден на своето предаване „Дезафинадо“. Входът е свободен, а началният час на събитието е 20:00 часа.

Разпространи съдържание


Партньори