Skip to Content

Започна записването в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“

НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ започна приема на документи и постави начало на кандидатстудентска кампания, която ще определи първокурсниците в 66-та учебна академична година.
От 18 до 22 август ще се приемат заявленията на кандидат-студентите. Пъстроцветните опашки от нетърпеливите да се запишат могат да се видят от далеч. С напредването на кампанията младите момичета и момчета ще се превърнат в част от атмосферата на „Раковски“ 108 А.
Между 1 и 10 септември, когато са насрочени изпитите, столичани ще се радват на спонтанни и неочаквани атракциони. По традиция, откъсите от басни, сонети, монолози, диалози и т.н., се репетират на открито между минувачите непосредствено преди да се представят пред изпитните комисии в Академията.
Какъв ще бъде броя на подалите документи и колко кандидати ще се съревновават за всяка свободна позиция ще може да се определи едва след 22 август, когато ще приключи набирането на документи.
Тази година двата факултета „Сценични изкуства“ и „Екранни изкуства“ ще приемат близо 180 български и чуждестранни студенти в общо 21 бакалавърски и магистърски програми.
Ръководители на І курс в специалности „Актьорство за драматичен театър“ и „Режисура за драматичен театър“ ще бъдат проф. Здравко Митков и проф. Маргарита Младенова. Проф. Румен Рачев ще води класовете „Актьорство за куклен театър“ и „Режисура за куклен театър“, доц. Мария Диманова – „Сценичен и екранен дизайн“, а доц. д-р Александър Илиев ще ръководи „Театър на движението – Пантомима“.
Доц. д-р Дочо Боджаков, проф. д-р Теодор Янев, проф. д-р Светослав Овчаров и проф. д-р Станислав Семерджиев ще въведат новоприетите студенти в основните дисциплини на факултет „Екранни изкуства“.
Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ пожелава на добър час на всички кандидат-студенти.
 Партньори