Skip to Content

Потопете се в "Море от спомени" от Фиона Валпи

Всяко семейство има своите тайни, но когато Кендра отива да посети баба си Ела в старческия дом, тя дори не подозира колко малко знае за живота на възрастната жена. Паметта на Ела отслабва, но тя е решила да направи един последен подарък на своята внучка. Като й разкаже спомените си.

 През 1938 г. седемнайсетгодишната Ела заминава за Франция, за да прекара лятото при семейни приятели. Там тя се запознава с очарователните близнаци Кристоф и Каролин. Тримата бързо се сприятеляват, а между Ела и Кристоф пламва любов. Плановете им за съвместно бъдеще обаче се провалят, когато избухва Втората световна война.

  Принудена да се върне в Шотландия, Ела се записва като доброволка във военновъздушните сили. Именно там среща Ангъс, за когото се омъжва след края на войната. Защото смята, че Кристоф е загинал на фронта. Няколко десетилетия по-късно, сред морето от спомени на Ела, Кендра не само ще научи дълго пазените семейни тайни, но ще открие и втори шанс за самата себе си. 

  Книгата е номинирана за награда Saltireпрез 2018 г., а електронното й издание става бестселър №1 на „Амазон“ за Великобритания и Австралия.

 

Фиона Валпи е автор на бестселърови романи, преведени на повече от двадесет езика. Книгите й са както със съвременни, така и с исторически сюжети и често са вдъхновени от женската сила и чувствителност. Писателката е живяла във Великобритания и Франция, а любовта й към двете страни, историята им и хората там, се усеща във всяка нейна книга.

За „Море от спомени“ споделя: Опитах се за придържам към историческото минало възможно най-точно, като следвах ключовите събития и дати на Втората световна война. В една или две области обаче си позволих известна свобода, следвайки съвета на Марк Твен:Никога не оставяйте истината да застане на пътя на добрата история!

 Партньори