Skip to Content

Ретроспективна изложба на Тодор Игнатов „В паралелни светове“

Дата на събитието: 
Пт, 11/06/2021 - 18:00 - Ср, 30/06/2021 - 19:00

Ретроспективната изложба на Тодор Игнатов (1951-2020) „В паралелни светове“, която се открива на 11 юни 2021, 18.00, ГХГ, е партньорски проект между Театрално-музикален продуцентски център Варна и ГХГ „Борис Георгиев“ и част от програмата за 100-годишния юбилей на Варненския театър.

 

Богато аранжирана, експозицията, с куратор изкуствоведа Пламена Рачева, обобщава многостранното творчество на художника с 10 сценографски макета, 15 проекта за театрални костюми, 15 оригинални театрални костюма, с които ще дефилират възпитаниците от „Студио Театър“ на Стоян Радев Ге.К., над 130 живописни творби, декоративни пана и метални пластики. Каталог, изследователски текстове, телевизионни филми за Тодор Игнатов и снимки от семейния архив допълват панорамната картина на един човешки живот, отдаден на изкуството.

 

Има различни начини да останеш в историята на изкуството. Може ярко да блеснеш и бързо да изгаснеш или пък последователно да изграждаш и отстояваш сeбе си във времето.

Тодор Игнатов принаделжи към втората, по-устойчива, може би донякъде и по-стойностна категория творци, за които животът има смисъл само като живот в изкуството. Посветил целия си артистичен път на театъра, на един театър, той е художникът, без който Варненският театър не може. Той единствен заслужава това високо признание.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT