Skip to Content

Летен театър

Премиера на "Цар лъв" на варненската опера

Закономерно в „лъвския“ месец август оживява за пръв път на професионална сцена в България мюзикълът „Цар Лъв“. Мащабната продукция на Държавна опера Варна е премиера на Опера в Летния театър и ММФ „Варненско лято“ 2021. Автор на оркестрацията е Данко Йорданов, а в постановъчния екип са режисьорът Петко Бонев, диригентът Страцимир Павлов, сценичен дизайн и костюми Ася Стоименова, сценично движение и пластика Анна Пампулова, 3D mapping Лора Руневска.

Симон Боканегра - любовта, която води към надеждата

Джузепе Верди следва драмата на Антонио Гутиерес за разтърсващата съдба на първия дож на Генуа – Симон Боканегра (XIV век).

Лайв-трибют в памет на Тодор Колев

Традиционният лайв-трибют в памет на Тодор Колев е на 24 август от 19 часа на Летния театър в Пловдив, парк Бунарджика. Тази година събитието ще се проведе в четири града.

«Исус Христос суперзвезда»

Наско от БТР и победителката от X-factor Християна Лоизу са звездите в проекта на Опера Пловдив, рок операта «Исус Христос суперзвезда» по музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс.

Queen Tribute - във Велико Търново на 24 август

ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА с вечните песни на QUEEN на сцената на Летния театър 

"Аида" с Драгана Радакович във Варна

Точно с „Аида” на 30 юли 1957 г., Варненската опера открива новия Летен театър на Варна. Tова знаменателно събитие влиза в музикалната история като първата мащабна оперна продукция на открито в България. С нея се възстановяват прекъсналите поради войните „Български народни летни музикални тържества” от 1926 г. , които продължават традицията под името Музикален фестивал „Варненско лято”, по-късно ММФ „Варненско лято”, четвъртия най-голям музикален фестивал на Стария континент.

Звездите на Миланската скала гостуват с ГРАН ГАЛА ОПЕРА във Варна

След блестящите концерти на ГРАН ГАЛА ОПЕРА в Стара Загора и Русе, солистите на Ла скала гостуват с концерт във Варна -на 13 юли - в Летния театър /вместо в предварително обявената зала на Двореца на културата и спорта/. Концертът е с участието на оркестъра на Бургаската опера.
Начален час - 20.30 часа
 

Русенската опера с „Кармина Бурана” в Русе и във Велико Търново

На 20 юни, от 19.00 часа в зала Филхармония, Русе и на 21 юни, от 20.00 часа в Летен театър, Велико Търново Русенската опера ще представи сценичната кантата “Кармина Бурана” от Карл Орф. В концертното изпълнение на хитовото произведение на Карл Орф участват солистите Диана Василева, Георгиос Филаделфевс и Александър Крунев, оркестър и хор на Държавна опера-Русе. Диригент Антъни Арморе, диригент на хора Стелияна Димитрова.

Започва финалният трети тур на XXVI Международeн балетен конкурс Варна

24 СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ 9 СТРАНИ ПРОДЪЛЖАВАТ НА ФИНАЛНИЯ ТУР НА БАЛЕТНИЯ КОНКУРС ВЪВ ВАРНА

Корея води с 9 участници, следват България, Франция и Русия с по трима. Третият тур на конкурса започва на 26.07. в Летния театър на морския град

25.07.2014

Разпространи съдържание


Партньори