Skip to Content

„101 отбивки в София” от Иван Михалев – непознатата красота на българската столица

По книжарниците излезе новият пътеводител от бестселъровата поредица „101 отбивки” на пътешественика Иван Михалев„101 отбивки в София”. Спечелил сърцата на стотици хиляди читатели из цялата страна, авторът на блога Отбивки насочва обектива си към място, чиято красота често забравяме – нашата столица.

Извънредната обстановка приключи, но въпреки че сме зажаднели за пътуване, колко от нас ще могат в скоро време да се отделят от работното място? А какво прави един пътешественик, когато не може да напуска София – пътешества в града, разбира се!

„101 отбивки в София”включва малко известни, но впечатляващи места в София и близките околности. Традиционните забележителности на града пък, които не бива да се изпускат, са включени по нов начин – с неизвестни, любопитни факти.

Каква тайна крие във вътрешността си Паметникът на Съветската армия и защо посолствата на Австрия и Италия са разменили сградите си? Защо лъвовете на Лъвов мост са без езици и къде се намира позлатената каляска на Мария Антоанета? В коя софийска сграда е свирил оркестърът от „Титаник” и на колко години е най-старото дърво в столицата? От „101 отбивки в София”ще научите отговорите на тези и много други въпроси, както и редица идеи как да прекарате приятен излет на няколко крачки от дома си.

„101 отбивки в София”на Иван Михалев ще помогне на гостите на града да забележат скритата красота на българската столица, а на софиянците – да видят града, който наричат дом, с нови очи.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT