Skip to Content

Държавна опера Стара Загора

Приказна „Турандот“ с премиера на старозагорска сцена

Приказна „Турандот“ с премиера на старозагорска сцена

Звезден състав в "Риголето" на Старозагорската опера

Романтичната история за драматичните терзания на придворния шут 

„Ромео и Жулиета“ и „Полет към светлината“ - две премиери на старозагорската опера

На 28 февруари от 19.00 часа Балетът на Държавна опера-Стара Загора ще представи на сцената на Операта

Премиера на мюзикъла „Казанова“ на сцената на Старозагорската опера

На 14 февруари, от 19.00 часа Държавна опера-Стара Загора ще представи за първи път пред старозагорската публика мюзикъла „Казанова“ по музика на Георги Костов и текст на Юрий Дачев. Режисьор Огнян Драганов, диригент Владимир Бошнаков, сценография и костюми Иван Токаджиев.

„Хубавата Магелона” – за първи път в България

Матиас Гьорне, Мария Принц, Калин Врачански представят

„Кармен” на сцената на Старозагорската опера

На 30 октомври, от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера почитателите на музиката на Бизе и на неговата най-популярна опера „Кармен” ще имат възможността отново да преживеят вълнуващата история на Проспер Мериме в нова сценична версия. Диригент Ивайло Кринчев. Режисьор Георги Динев. Диригент на хора Младен Станев, хореография Ромина Славова.

Звезден солистичен състав на „Трубадур” в Старозагорската опера

Баритонът Йонуц Паску /Румъния/ и сопраното Йоана Железчева за първи път ще пеят заедно в спектакъла на операта „Трубадур” от Джузепе Верди на 8 октомври, от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера. Талантливият румънец с респектираща международна кариера отново ще зарадва своите вече многобройни български почитатели с участието си в ролята на Граф Ди Луна. През месец май баритонът „спаси” премиерата на операта „Трубадур”, като се отзова светкавично по покана на директора на Операта Огнян Драганов.

„Настроение с Гершуин” за празника на Стара Загора

В навечерието на Празника на Стара Загора – 5 октомври, Старозагорската опера ще представи празничен концерт „Настроение с Гершуин” с участието на солистите Яница Нешева и Георги Динев, хор и оркестър на Държавна опера-Стара Загора под диригентството на Славил Димитров. Диригент на хора Младен Станев, концертмайстор Паулина Колева.

Операта отваря гостоприемно врати в Нощта на изкуствата

За десета поредна година в Стара Загора се организира „Нощ на изкуствата". По традиция всеки последен петък на септември старозагорските театри, музеи, галерии и алтернативни културни пространства посрещат с многобройни прояви и изненади своите посетители. Тази година датата е 25 септември. Държавна опера – Стара Загора е подготвила разнообразни събития, които ще позволят на посетителите от всички възрасти и с различни пристрастия да усетят необикновената „тръпка” на сценичната атмосфера.

Разпространи съдържание


Партньори