Skip to Content

Премиера на „Травиата“ на Вердиевия фестивал в Пловдив

Дата на събитието: 
Сб, 28/06/2014 - 21:00 - 23:30

С премиера на "Травиата" от Джузепе Верди продължава лятната оперна програма на Античен театър Пловдив. Копродукцията на Държавна опера Пловдив и Старозагорската опера ще се играе на 28 юни, събота, от 21 часа. Постановката е дело на международен екип - режисьор е Франк-Бернд Готшалк, а хореограф е Андреас Песлер. Централните роли са поверени на Илина Михайлова и Ивайло Михайлов, а диригент е маестро Стефан Линев.

Митът за Травиата (падналата жена, безпътната) е мит за красивото, обречено същество, което се влюбва и се отказва от луксозния си живот, а след това жертва и любовта си, за да спаси "фамилната чест" на любимия си. Дали Виолета наистина е способна да се отрече от света на парижкото "демимонд" общество, дори ако истински е увлечена по Алфред и дали пък неговата любов действително е толкова идеалистична?

Според режисьора Готшалк - това е утопия. Всичко е една самоизмама. Но красива самоизмама, която ни прави добри и великодушни. Готови на саможертва. Това е и романтиката на Верди - романтика, която и днес ни прави съпричастни към "драмата на душата".

Ако сте се влюбвали някога истински, така че да забравите за всичко, за целия свят, да забравите дори себе си - ако някога сте познавали любовта - то "Травиата" на Античния театър ще ви върне отново към нея. Тази истинска история ще ви припомни, че граници няма и всичко е възможно.

Програмата OPERA OPEN включва още две премиери на опери от Верди - "Дон Карлос" на 5 юли и "Аида" на 20 юли. Билети за всички представления се продават без почивен ден на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и в Билетницата на Мол Пловдив. Новост в града е предлагането на билети за Античния театър от младежи с оперни костюми по пешеходните зони в града, каквато е традицията в Европа.Партньори