Skip to Content

Съчетание от фолклор и класика на пловдивска сцена

Дата на събитието: 
Вт, 31/05/2011 - 19:00 - 22:30
Академичният народен хор при АМТИИ – Пловдив

Уникален концерт, който ще съчетае народна и симфонична музика ще могат да видят пловдивчани в Концертна зала на 31 май. Във вокално-симфоничния спектакъл на Държавна опера - Пловдив ще участва Академичният народен хор при АМТИИ – Пловдив и хорът и оркестърът на операта.

В първата част на концерта зрителите ще могат да се насладят на произведения от Красимир Кюркчийски, Иван Спасов, Николай Стойков, Николай Кауфман, Стефан Мутафчиев, Кирил Стефанов, Атанас Илиев и Стефан Чапкънов.

По време на втората част, заедно с оркестъра и хора на Операта ще бъдат изпълнени "Разболел се млад Малин" по музика на Георги Генов и Георги Андреев за народен хор и струнен оркестър, а също и Сюита за женски хор, женски народен хор и оркестър на композитора Красимир Кюркчийски.

Диригент ще бъде Костадин Бураджиев.

След този концерт предстоят традиционните опери на Античния театър, които започват от 9-ти юни и ще продължат до 5 юли. В програмата са включени Вердиевите опери "Набуко" и "Трубадур", както и „Кармина Бурана“ от Карл Орф. Пловдивчани ще могат да видят премиерата на оперетата на Щраус "Прилепът", а също и гала концерт.

Специално за представленията на Античния театър в Пловдив ще пристигнат гост-солисти – известни български изпълнители, които работят предимно в чужбина. 

Facebook


Партньори