Skip to Content

Фонд "13 века България" обяви номинираните за български роман на 2014 г.

Националният дарителски фонд "13 века България" обяви шестте книги, които ще се борят за едноименната национална литературна награда за български роман на годината.

Това са "Една и съща нощ" на Христо Карастоянов, изд. "Жанет 45", "Отвътре" на Радослав Парушев, изд. "Сиела", "Осияние днес" на Красен Камбуров, изд. "Летера", "Понякога ангели" на Емил Тонев, изд. "Хермес", "При входа на морето" на Емилия Дворянова, изд. "Обсидиан" и "Разглобено лято" на Людмил Тодоров, изд. "Жанет 45".

Кандидатствалите за наградата романи са били разгледани от жури в състав университетските преподаватели Миглена Николчина, Клео Протохристова, Иван Еленков и Бойко Пенчев и писателя Емил Андреев. Победителят ще бъде обявен на официална церемония на 22 май 2015 г. от 18:00 ч. в зала 7 на НДК, в рамките на 20-то юбилейно издание на фестивала "Салон на изкуствата".

Наградата включва художествен диплом и парична премия от 11 000 лв. Отличието "Златен век" за миналата година отиде при романа на Васил Георгиев "Апарат".



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT