Skip to Content

Владимир Зарев – Национално литературно турне „Орлов мост“

Дата на събитието: 
Ср, 14/10/2015 - 18:00 - Пт, 16/10/2015 - 20:45

 Националното литературно турне „Орлов мост“  ще започне с премиери в: 

·                    Пловдив – 14 октомври (сряда), 18,00 часа

Книжарница „Хермес“ – Централ,ул. „Княз Александър І“ 43

·                    София – 16 октомври (петък), 18,30 часа НДК, Литературен клуб „Перото“

Издателска къща „Хермес“ има удоволствието да Ви покани на едноименното Национално литературно турне. То започва на 14 октомври в Пловдив и продължава с премиера в София на 16 октомври. По време на турнето „Орлов мост“ ще бъдат посетени 10 града, сред които: Пловдив, София, Видин, Монтана, Враца, Бургас, Стара Загора и Сливен.

Владимир Зарев е роден през 1947 година в София. Завършил е българска филология в СУ „Климент Охридски“. От 1972 г. работи в елитното списание за българска и световна литература „Съвременник“, а от 1988 г. е негов главен редактор.

Владимир Зарев е един от най-ярките съвременни български писатели. Автор е на 11 романа, сред които „Битието“, „Изходът“, „Законът“, „Лето 1850“, „Разруха“ и „Светове“. Негови книги са превеждани в Германия, Русия, Чехия, Полша, Турция, Румъния, Унгария. По мотиви от „Битието“ е заснет култовият телевизионен сериал „Дървото на живота“. Огромна популярност и единадесет преиздания в България има романът на Владимир Зарев „Разруха“. Той се радва на невероятен успех и в немскоезичния свят, номиниран е за две от престижните европейски литературни награди и за него са публикувани над 40 възторжени рецензии.

Владимир Зарев е носител на Националната литературна награда „Иван Вазов“.

В момента писателят участва на малкия екран като част от експертното жури в риалити предаването за литература „Ръкописът“.Партньори