Skip to Content

Представяне на „Българската бойна слава” от Ивомир Колев, Мартин Чорбаджийски и Владислав Карагеоргиев

Дата на събитието: 
Вт, 21/11/2017 - 18:30 - 20:30

Тримата ентусиасти ще представят труда си на 21 ноември заедно с документалната филмова поредица „Българско военно чудо”

„Българската бойна слава”от младите сътрудници на Сдружение „Българска история” –  Ивомир Колев, Мартин Чорбаджийски и Владислав Карагеоргиев –връща читателите към спомена за най-славните и най-пагубните моменти от военната ни история, като обективно проследява причинно-следствените връзки на родните победи и падения.

Книгата ще бъде представена на 21 ноември от 18:30 ч. в Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”, където авторите ще разкажат малко по-подробно за процеса на работа по проекта, както и за това какви трудности са срещнали по време на създаването на изданието.

Сдружение „Българска история” ще представи и част от документалната поредица
„Българско военно чудо”– 10 късометражни филма, които са посветени на най-големите военни постижения на армията ни.

„Българско военно чудо” е съвместен проект на сдружение „Българска история” и ЗАД „Армеец”.

Очакваме ви на 21 ноември от 18:30 ч. в Национална библиотека „Св. Св. Кирил Методий”.

„Българската бойна слава”обхваща ня­кои от най-емблематичните ни битки, преплетени с малко известни такива – разглежданият пери­од започва с основаването на Дунавска Бълга­рия и битката при Онгъла от 680 година и за­вършва с участието на България във Втората световна война от 1941–1945 година.

Ако споменът е най-добрият начин за обезсмъртяването на нечий образ, а изкривя­ването му – най-добрият начин за неговата забрава, то единственият начин да отдадем заслуженото на предците си, е да ги запомним такива, каквито са били. Или поне максимално да се приближим до тях.

Ивомир Колев, Мартин Чорбаджийски и Владислав Карагеоргиев са членове на екипа на сдружение „Българска история”. Това са трима млади историци, които са приели присърце ролята си на мисионери на родолюбието и вече няколко години поред доказват  умението си да вдъхват живот на забравените и честно неизвестни подвизи от историята ни.Партньори