Skip to Content

11-то издание на фестивал Беглика

Дата на събитието: 
Ср, 14/08/2019 - 10:30 - Нд, 18/08/2019 - 22:30

Един от най-големите родопски фестивали БЕГЛИКА е готов да посрещне ценителите на алтернативната култура между 14-18 август в сърцето на Баташка планина. Програмата на единадесетото издание на събора предлага богата палитра от активности за малки и големи, сред които живи образователни игри, пленери за детски рисунки и маски на животни, йога и паневритмия, планински преходи, какаова церемония, звуколечение, куполно строителство, символика на българската носия и числата, театрални спектакли, лекции по здравословно хранене и социално предприемачество и много други. Също така музикалната сцена ще бъде по-тиха от обикновено, защото ще се озвучава с „етерни” тонколони, а на нея ще се качат музикантите от Мерак Стандарт, Zeyra, Vataff Project, Dharba и няколко съобщностни проекта, които ще се родят на място.

Цялата програма може да намерите тук: https://bit.ly/2Gi27LD.

Тази година се радваме на изключително голям интерес от страна на сътворци на фестивалното съдържание. Получихме над 120 творчески предложения и буквално препълнихме програмата месец преди началото на събора, което е нагледен пример, че общностната връзка и взаимната подкрепа са силно застъпени”, сподели Георги Мавров, съосновател на БЕГЛИКА и ХОРОДЕЯ. „Интересът се дължи на всички промени, които въведохме във формàта на фестивала, и най-вече на новосъздадения „Фонд на заедност”, чрез който общността ще подкрепи няколко каузи с потенциал да генерират социална промяна към добро и устойчивост”.

 

Кои каузи ще бъдат подкрепени?

Каузите, които ще бъдат представени в рамките на фестивала и ще търсят дългосрочна подкрепа под формата на труд, знания и средства, включват:

Ятото - семеен резидентен център в с. Горна Бела речка за учене и спокойно общуване на цялото семейство.

Планина, обичам те!кауза, която сприятелява младите хора между 9-14 години с планината и ги учи как да се учат от нея, да я обичат и закрилят.

Хранкоопкооперативно начинание за чиста храна, което обединява стотици малки земеделски производителиПартньори