Skip to Content

Извънземните са „Някъде там”… може би

„Някъде там” на д-р Майкъл Уол – безпрецедентно пътешествие из дебрите на последната територия, Космоса – излиза на български. Като дългогодишен автор на най-влиятелния информационен сайт в света по космическите въпроси, Space.com, д-р Уол задава въпроси, за които не сме си и помисляли, и дава отговори, които не бихме могли дори да си представим.

Има ли извънземни и къде са те? Как ли изглеждат? Ще можем ли да разговаряме с тях – въпреки опита на киното да ни научи, че всички извънземни говорят на английски? А няма ли да ни изтребят?...

Някои от тези въпроси са с лесен отговор. Други не толкова. Къде в Слънчевата система би могло да има живот? Как ще колонизираме близките светове? А възможно ли е да сме марсианци по произход?

„Някъде там” е своеобразно продължение на „Пътеводител на галактическия стопаджия”. Но докато фантазията на Дъглас Адамс рисува картини от бъдещето, не по-малко искрящото въображение на Майкъл Уол разкрива истинските научни факти, които могат да се превърнат в откачена реалност. Смесица между хумор, поп култура и истинска наука, „Някъде там” е наръчник за бъдещето на космическите открития… и за съдбата на цялото човечество.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT