Skip to Content

Очаквайте "Взрив" от Джеймс Патерсън

Благотворителна галавечер е събрала елита на Ню Йорк, когато избухва бомба. Убит е един от организаторите. Детективи Зак Джордан и Кайли Макдоналд от отдел „Специални клиенти“ едва са успели да изведат кмета от мястото на експлозията, когато получават сигнал за друго убийство.

Известна кинорежисьорка е открита мъртва в руините на изоставена болница. Притиснати от времето, кмета и началниците си, Зак и Кайли работят паралелно по двата случая. Към убийствата се прибавят хитро разработена схема за изнудване, мащабен обир по време на нелегална игра на покер с огромни залози... И едно дълго планирано отмъщение.

Шокиращите разкрития, направени от детективите, могат да преобърнат живота на онези привилегировани граждани, които отдел „Специални клиенти“ трябва да защитава.

 

Неслучайно Пъблишърс Уикли определя Джеймс Патерсън като „Кралят на бестселърите“. След като печели награда „Едгар“ за дебютния си роман през 1977 г., книгите на знаменития писател са продадени в над 380 милиона екземпляра в цял свят. Включен е в книгата за рекордите на „Гинес“ с 31 романа с твърди корици, заели първа позиция в класацията на „Ню Йорк Таймс“, и общо 45 заглавия, попаднали в същата класация.

Неговият емблематичен герой Алекс Крос е сред любимците на поколения почитатели на криминалните трилъри. Три от романите за детектива психолог имат филмови адаптации.

Освен на писане, Патерсън посвещава огромна част от времето си и за благотворителност, като влага усилия и средства в редица каузи, подкрепящи четенето.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT