Skip to Content

Euronews с филм за античните ценности на Пловдив

Репортажен филм за културно-историческите обекти в Пловдив ще бъде излъчен по телевизионния канал Euronews. Идеята на продукцията, наречена “Metropolitans”, е да представи начина на живот в големия град като очарователен микс от античното културно наследство и модерното настояще. Акцентът е поставен върху културно-историческите паметници под тепетата, като целта е да се популяризира и утвърди България като атрактивна туристическа дестинация с уникално културно и историческо наследство.

Предаването “Metropolitans” е заснето в Регионалния археологически музей (РАМ-Пловдив), Регионалния етнографски музей, Античния театър, Римския стадион и Древния форум – “Одеон”. Поредицата от филми за Пловдив са реализирани по проекта “Провеждане на целогодишна рекламна кампания на дестинация България по водещи паневропейски телевизионни канали”, чийто бенефициент е Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Проектът включва провеждане на телевизионна кампания на няколко етапа по паневропейски телевизионни канали с излъчвания на рекламни клипове, както и заснемане на репортажи и тематични предавания. Излъчването на такива филми от водещи телевизии е ефективно средство, което ще допринесе за създаване и утвърждаване на позитивен имидж за страната.

Репортажът за Пловдив ще бъде излъчен на 3-ти януари 2011 година от 14:15 ч.Партньори