Skip to Content

Дом на хумора и сатирата

Домът на хумора и сатирата с ново представително издание

В навечерието на габровския Фестивал на хумора и на Деня на българската просвета и култура Музеят „Дом на хумора и сатирата“ предлага на любителите на хумористичното изкуство най-новото си луксозно издание.

110 години от рождението на Стоян Венев честват в Габрово

С впечатляваща изложба Музеят „Дом на хумора и сатирата” – Габрово отбелязва 110-та годишнина от рождението на един от класиците на българското изобразително изкуство – Стоян Венев. Неговото дарование се проявява с еднаква сила в живописта и графиката и в течение на годините творецът се развива като художник-хуморист с индивидуален почерк.

Биенале "Алкохолът – веселие или опасност” ГАБРОВО 2014

„Алкохолът – веселие или опасност” е темата на Областното биенале на хумористично-сатиричната детска рисунка.
Условията за участие в Биеналето бяха обявени през м. февруари т.г., а покана бе отправена към всички ученици от първи до дванадесети клас от училищата в Габровска област, както и към възпитаниците на школите по изобразително изкуство.

Домът на хумора и сатирата посвещава вечер на Чарли Чаплин

През месец април  се навършват 125 години от рождението на Чарли Чаплин и 100 години от появата му в киното. Със своя талант на актьор, режисьор, композитор и продуцент великият комик бележи цяла епоха в киноиндустрията и печели сърцата на милиони зрители по цял свят.

„Лица от Балкана” в Дом на хумора и сатирата

Сигурно помните Щефан Ясновски-Хершел, този щедро усмихнат гост на Биенале – 2013 в Габрово, участник в разделите „Карикатура” и „Фотография”. Той не си тръгна с награда, но в цялото му поведение имаше удовлетворение: бе се срещнал с габровски творци, с които го е сближило именно Биеналето. Вървял бе по спомени, връщал се в онези млади години и ярките картини от фестивала точно преди 30 години. „Казват – написа след това в писмо до ДХС, – че пътешествията образоват, разширява се духовният ни хоризонт.

Разпространи съдържание


Партньори