Skip to Content

Ансамбъл Тракия

Арменското училище в Пловдив празнува 180 години

Тържествен концерт "180 години Арменско училище" ще се проведе в Античния театър на Пловдив на 4-ти октомври 2014 г., събота, от 18.30 ч. Организатор на концерта е Основно училище "Виктория и Крикор Тютюнджиян", което е правоприемник на Арменското училище.

Ансамблите „Тракия“ и „Филип Кутев“ „ЗАЕДНО“ на Античния театър

За първи път магията на българския фолклор събира на сцената на Античен театър – Пловдив ансамбъл „Тракия“ и ансамбъл „Филип Кутев“.

Танцьорите от двата големи ансамбъла ще излязат на сцената на Античния театър на 22 септември 2014 г., от 19:00.  

Концерт-спектакъла „ЗАЕДНО“ е посветен на Празниците на Стария град и на номинацията на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година.

Благотворителен концерт събира средства за онкоболен абитуриент

Елица Наумова и Сисо, както и Ансамбъл „Тракия“  ще участват в благотворителния концерт в подкрепа на онкоболния Ридван Мохамед. Концертът, организиран по инициатива на младежката организация към Съюза на глухите в България и Община Пловдив ще се състои на 2-ри април /сряда/ в Дома на културата „Борис Христов“. В програмата ще се включат още балетът на Мюзикхолния театър в Пловдив, артисти от Vrbestars Bulgaria, състави на Районната организация на глухите от градовете Пловдив и Хасково.

Ансамбъл „Тракия“ с „Коледен подарък“ за почитателите на фолклора

Пловдивският фолклорен ансамбъл „Тракия“ и детската школа към него ще представят спектакъла „Коледен подарък“ на 16 декември /понеделник/ от 19.00 часа в Градски дом на културата „Борис Христов“.

Пловдивски кокони дефилират и танцуват в Етнографския музей

Дефиле под надслов „Пловдивската кокона – модна икона” ще събере ценителите на дамски аксесоари от Възраждането до 21 век на 27 ноември, сряда, от 17. 30 часа в Етнографския музей. Музеят партнира на Читалище „Възраждане” в реализацията на проекта „Пловдивска кокона 2019”, подкрепящ кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019.

Пети пролетен античен фестивал „Филипополис“ в Пловдив

Петият пролетен античен фестивал „Филипополис`2013“ ще се проведе от 17 до 19 май в Пловдив. В продължение на три дни в града под тепетата отново ще звънтят древни оръжия и ще оживеят традициите, битките и ритуалите на римляни и траки.

Ансамбъл „Тракия“ с концерт в памет на неговите създатели

Пловдивският фолклорен ансамбъл „Тракия” ще изнесе празничен концерт-спектакъл, посветен на класиците на българския фолклор професор Кирил Дженев и доцент Стефан Мутафчиев. Тази година се навършват 90 години от рождението на проф. Дженев и 70 години от рождението на доц. Мутафчиев.

Разпространи съдържание


Партньори