Skip to Content

Държавна опера - Стара Загора

„Малкият принц“- премиера на Старозагорската опера

На 27 септември от 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора ще бъде представена  първата премиера за новия творчески сезон 2018/2019 г.  - „Малкият принц“- мюзикъл от Александър Йосифов.

Purple and Rainbow Tribute Concert

На 20 януари 2018 г. от 19.00 часа групата на Николо Коцев КИКИМОРА ще представи  грандиозен концерт с голям симфоничен оркестър на сцената на Държавна опера - Стара Загора под надслов „Children in Time“.Ще бъдат изпълнени любими песни на легендарните DEEP PURPLE и RAINBOWв съпровод на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора. Диригент Димитър Косев. Аранжиментите и оркестрациите са на Николо Коцев.

М като Жена - балетна премиера в Старозагорската опера

На 2 ноември, от 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора ще се състои премиерата на новия танцов проект на хореографа Росен 

"Лебедово езеро" в Старозагорската опера

На 23 май, от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще бъде представен за първи път в 92 годишната история на театъра балетът-перла „Лебедово езеро“ от Пьотр Илич Чайковски. За Старозагорската опера появата на това заглавие в репертоарния афиш, е истинско събитие и предизвикателство, както за постановъчния екип, за артистичния състав, така и за старозагорската публика - доказан почитател на класическия балет, отдавна зажадняла за подобна културна сензация.

Премиера на „Прилепът” в Старозагорската опера

Маслено платно „Черно море” от художникаВладимир Кондарев ще спечели един от зрителите на премиерата

„КРАЛ ЗА ЕДИН ДЕН“ на Старозагорската опера на софийска сцена

На 23 януари тази година за първи път в България Държавната опера-Стара Загора представи комичната опера на Джузепе Верди „Крал за един ден”, либрето - Феличе Романи, по пиесата Le faux Stanislas от Alexandre-Vincent Pineux-Duval. На 13 юни постановката гостува на сцената на Софийската опера и балет, което е голяма чест за целия екип.

"Набуко" на Старозагорската опера и в София през май

Орлин Горанов, Ивайло Джуров, Крум Гълъбов, Елена Баръмова, Даниела Дякова ще видите на 9 май от 19 часа в „Набуко“ на Държавна опера-Стара Загора. Старозагорци ще могат да се насладят на прекрасните солисти, хор и оркестър броени дни преди гостуването на състава на сцената на Зала 1 в Националния дворец на културата.

„Макбет“ - eдна грандиозна постановка на Държавна опера - Стара Загора

На 15 ноември от 19 часа заповядайте на „Макбет“ - грандиозната постановка на Държавна опера-Стара Загора, създадена през 2003 г.

Добави още снимки: 
Разпространи съдържание


Партньори