Skip to Content

От страната

Концерт на пловдивските читалища

В навечерието на най-светлия и духовен български празник 24 май, Общински читалищен съюз – Пловдив, с подкрепата на Община Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив“ организират празничен концерт „Върви, народе възродени“ с участието на любителски колективи от всички пловдивски читалища.

Варна отбелязва 100 години Баухаус

През 2019 година човечеството отбелязва 100 години от създаването на немската архитектурно-дизайнерска школа Баухаус. Основана на базата на три висши училища в градовете Bаймар (1919 -1925), Десау (1925 -1932) и Берлин (1932-1933) от архитектите Валтер Гропиус, Ханс Майер и Лудвиг Мис ван дер Рое, Школата Баухаус е закрита под натиска на нацисткия режим през 1933 г.

Международен арт фест Морски Резонанс

Ретроспективна фотоизложба „Светът на Николай Хайтов“ от личния архив на писателя

Ретроспективната фото изложба във връзка с 100 годишнината от рождението на академик Николай Хайтов, е подготвена от Фондация „ПАМЕТ”, съвместно с художника-<

Ученици от училищата по изкуствата ще рисуват "Великденски яйца" пред общината

На зелената площ до разцъфналата голяма магнолия пред сградата на Община Пловдив на 18 април, четвъртък, ученици от двете художествени училища в Пловдив – НХГ „Цанко Лавренов“ и Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще пресъздадат своите великденски сюжети върху 10 макета на яйца с големина от 70 см.

Театралното приключение „Да бъдеш или не Ромео и Жулиета“ по Уилям Шекспир отново в Пловдив

Поради големия интерес спектакълът „Да бъдеш или не Ромео и Жулиета“ по Уилям Шекспир ще се играе отново 14 април, неделя, от 11:00 ч. в Дом на културата "Борис Христов".

„Мене ме, мамо, змей люби“ с премиера в Русе

Актрисата Дина Шошева отбелязва 60-годишен юбилей и 80-та роля на сцената с представения от ТДМЦ – Разград спектакъл „Мене ме, мамо, змей люби”. Премиерата е на 30 април в Канев център – Русе – избор, породен от русенската връзка: автор Иглика Пеева, Дина Шошева в ролята на Марта Билярката, младите актьори Берна Касимова, Глория Георгиева, Яцек Янков и Филип Дончев. Представленията са от 12.30 и от 19 часа. Режисьор е проф.д-р Александър Илиев.

Представят новата книга "Разказвачът" на проф. Сава Василев в Русе

Проф. д-р Сава Василев е литературен историк и специалист по нова българска литература.

Разпространи съдържание


Партньори