Skip to Content

От страната

Македонският научен институт гостува на РИМ - Кюстендил със своя изложба

Македонският научен институт ще представи своята изложба БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕРИ, РОДЕНИ ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НА КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ.   

Найден Тодоров дирижира "Турандот"

НАЙДЕН ТОДОРОВ е сред най-талантливите български музиканти, с ярки 

Изложба „Ница или изобретяване на туризма"

През месец април, Пловдив ще бъде домакин на две мероприятия с френско съдържание в сферата на културата. Изложба с 14 информационни табла "Ница или изобретяване на туризма" ще бъде експонирана на оградата на археологическите разкопки пред Централна поща в периода 12 април - 31 май.

Отличникът на Семинарията носи Благодатния огън в Пловдив

Иван Тодоров Щътов, абитуриент в Пловдивска духовна семинария „Свети свети Кирил и Методий“, ще донесе Благодатния огън за Пловдивска епархия. Да държи в ръцете си светинята и да я раздаде на хората на Великден е награда за зрелостника.

Обредни хлябове във фотоизложба в галерия "Пловдив"

От 4 до 30 април в Галерия „Пловдив“ на Дружество на пловдивските художници, гражданите и гостите на града могат да се запознаят с магията на българските обредни хлябове чрез фотоизложбата „Добре дошли в България!“.

Надали има по-подходящ период за реализиране на тази уникална изложба от навечерието на Възкресение. Очаква Ви вълнуващ фоторазказ за хляба като символ, като връзка между поколенията и съпътстващ знак на всеки ритуал.

Ден на шегата с Хитър Петър в Театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 31 март  от 11.00 часа в читалище "Искра" във Велико Търново ще гостува Хитър Петър. Това е последният спектакъл от поредицата театрални събития, посветени на 20-тата годишнина от създаването на ВЕСЕЛ.

Премиера на „Мистерията Дон Жуан“в ДТ Монтана

По традиция монтанският драматичен театър ще отбележи пищно и разностранно 27 март – Международния ден на театъра.

Начало на театралната седмица постави излъчването на спектакъла „Луди пари“ на 24 март от 20 часа по ТВ „Римекс“. Повторението на представлението беше на 25 март от 10 часа. „Луди пари“ ще бъде излъчен и по ТВ „Монт 7“ на 26 март от 21,00 часа, на 28 март от 12,00 часа и на 31 март от 12,00 часа.

17 споделени преживявания от живота представя художничката Златка Шеткова

Седемнадесет свои платна, сътворени за два месеца представя в Пловдивския културен институт художничката Златка Шеткова. Те са обединени в темата „Елементи“, като преплитат усещенията на авторката за измеренията на вятъра, морето и огъня. Връзката между трите елемента са очертани в платната „О, татко… О, майко…“, „В прегръдката на огъня“ и „Целувката на живота“ и са посветени на родителите на художничката.

Театър ВЕСЕЛ представя в празничния си афиш „Принцесата и граховото зърно“

 В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 24 март от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, театърът домакин представя своя оригинален прочит на класическата приказка „Принцесата и граховото зърно”  по Х. К. Андерсен. Постановката е дело на Тодор Вълов, а сценографията, куклите и костюмите – на Емелияна Тотева. Оригиналната музика и звуковата картина са на Елена Методиева.

Разпространи съдържание


Партньори