Skip to Content

От страната

Откриват паметник на Васил Левски в Драгоман

На 18 февруари (понеделник) от 11.00 ч. в Драгоман ще бъде тържествено открит първият паметник на Васил Левски в Общината.

Паметникът е издигнат по инициатива на Ангел Лазаров от Драгоман и със съдействието на Община Драгоман. Целта на инициаторите е чрез паметния знак да бъде увековечен споменът за делата и идеалите на най-великия българин - Апостола на българската свобода Васил Иванов Кунчев.

Концерт „Чан до чан, песен до песен” на Ансамбъл „Родопа" Смолян в Пловдив

Магията на Родопа планина идва в Пловдив, за да чуем едни от най-популярните и любими родопски песни и музикални произведения. Те потапят публиката в неповторимия дух на Родопа планина и обаянието на родопската песен. Спектакълът  е едно своеобразно завръщане към корените, един изминат път към нашите предци.

Пловдив ще почете 146 години от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика на 19 февруари 2019 г, вторник, от 11 часа в Пловдив ще бъде отбелязана 146-та годишнина от трагичната

Комедията „Жена ми се казва Борис“ на Пазарджишкия театър гостува в Монтана

Цяла звездна плеяда ще се излее от сцената на Драматичен театър – Монтана в комедията от Рафи Шарт. В ролите зрителите ще видят актьорите Станимир Гъмов, Румен Угрински, Стефан Рядков, Петьо Петков – Шайбата, Диана Любенова, Ернестина Шинова и Жанина Дончева.

А какво става в пиесата?

Изложба „Няма по–свято от Свободата” в Търговище

На 29 януари 2019година се отбелязват 141години от Освобождението на град Търговище. По този повод Регионален исторически музей – Търговищепредставя изложбата „Няма по–свято от Свободата”. Тя ще бъде открита на 28 януари /понеделник/ от 17:00 часа в Славейковото училище.

Представени са експонати от фонда на Регионален исторически музей – Търговище, свързани с Руско – турската Освободителна война 1877 – 1878 г. и Освобождението на града.

Ансамбъл „Тракия“ кани почитателите на „Коледна приказка“ в два концерта

Фолклорен ансамбъл "Тракия" - Пловдив кани своите почитатели на станалия вече традиция двоен празничен концерт под надслов "Коледна приказка" в ДК „Борис Христов“.

Литературна вечер с Наталия Бояджиева в Дом на хумората и сатирата

На 28 ноември от 18 часа в Дома на хумора и сатирата, в Залата на жирафите ни предстои среща с Наталия Бояджиева. Ще пътешестваме заедно с нея - чрез книгите й „Светлина от Изтока” и „Лицата на Филипините” - из далечната Азия. Разказът ще тече на фона на мини изложба на дъщеря й Емилия Бояджиева, докторант в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН, София

Започва КИНОМАНИЯ в Пловдив

На 16-ти ноември (петък) стартира тазгодишното издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив. 13-тата кинопанорама ще се проведе в LUCKY Дом на киното и ще приключи на 29-и същия месец.

Разпространи съдържание


Партньори