Skip to Content

От страната

Хайдушки празници „Капитан Петко войвода“ в Чепеларе

Обръщаме се към Вас, за да Ви поканим да присъствате на  Хайдушки празници „Капитан Петко войвода“ в Чепеларе, които ще се проведат на 22,23 и 24 септември тази година, организирани от будни граждани с подкрепата на Община Чепеларе.

Индийска фолклорна трупа с безплатен концерт в Пловдив

 По покана на Индийското посолство в София и с подкрепата на Индийския съвет за културни връзки, гр.

Международен музикален фестивал ТРИМОНТИАДА 2017

Международният Музикален Фестивал ТРИМОНТИАДА'2017

Дни на френската култура в Белозем

Белозем е необикновено живо село с около 4000 жители, на чиято гара спират дори бързите влакове между столицата и морето. През 2005 г. то бе обявено за първо европейско село на белия щъркел, в него са свили гнезда десетки двойки щъркели, а през 2016 г. са се родили 70 бебета - факт, достоен за отбелязване при всеобщото западане на българското село.

Добави още снимки: 

Международен християнски фестивал в Белозем

Ежегодно  в село Белозем се провежда Международен християнски фестивал Белозем. Това е събитие, на което се събира католическата младеж от цяла България, за да възпее и хвали Бог. Необикновената среща на младите хора е предназначена за участници от 14 до 30 годишна възраст. По традиция в него вземат участие и гости от Италия, Полша и други страни. Тази година началото ще бъде дадено на 28 август и ще продължи до 2-ри септември.

„Комичната илюзия“ в Театър Римски терми – Варна 2017

На 31 юли, 21.00, в XVиздание на Театър Римски терми във Варна предстои премиерата на „Комичната илюзия“ от Пиер Корней - най-новата постановка на Драматичен театър „Стоян Бъчваров, за която е поканен нашумелият актьор, режисьор и драматург Васил Дуев. Превод Пенчо Симов, сценография и костюми Даниела Николчова, музика Стефан Здравески, хореография и сценичен бой Филип Миланов и Валери Миленков.

Шуменския театър гостува в Монтана

ВЛАДИ ВЪРГАЛА И ЕЛЕН КОЛЕВА ГОСТУВАТ ПРЕЗ АВГУСТ В МОНТАНА

И през месец август Драматичен театър – Монтана ще отвори врати за почитателите на театралното изкуство.

23-ти Международен фолклорен фестивал - Пловдив 2017

За 23-та поредна година, община Пловдив е организатор, а градът – домакин на Международния фолклорен фестивал. Проявата, превърнала се в традиция за културния живот на Пловдив е истински, дългоочакван празник за жителите и гостите на града в горещите летни дни.

Разпространи съдържание


Партньори