Skip to Content

От страната

Еньовден в музея

                Наближава Еньовден – един от най-мистичните празници в българския народен календар. За поредна година РИМ – Търговище ще спази традицията и ще посрещне своите гости с пъстър еньовски венец. Според народното вярване, който премине през него, ще бъде здрав през цялата година.

ФЛАШМОБ в Международния ден на музиката 21 юни

На 21 юни, 14.00, легендарният Зоро от едноименния мюзикъл си уговори специална среща с художничката Тереза Зиковска в нейната арт галерия "Тереза Зиковска" на ул. "Воден" 25 в центъра на Варна. Флашмобът е част от програмата на Френския културен институт и Франкофонския център във Варна в Международния ден на музиката 21 юни.

Откриват паметник на загиналите във войните за национално обединение в Раковски

Заповядайте на тържествената церемония по откриването и освещаването на военния паметник на загиналите във войните за национално обединение.
Той е дело на скулптора  Атанас Москов.

Творци от Пловдив и Пазарджик си дават среща в Белозем

Eдинайсет автори ще вземат участие в събота в изложбата в Арт Център „De Bor“ в село Белозем. Откриването е от 16 часа.

Захари Карабашлиев и Васил Панайотов заедно на Пловдив чете 2018

Две от популярните имена в съвременната българска литература – Захари Карабашлиев и Васил Панайотов, гостуват на тазгодишното издание на Пловдив чете.

Добави още снимки: 

Галерия „Занаяти“ представя „живите“ кукли от плъсти на Румяна Герчева

Галерия „Занаяти“ представя „живите“ кукли от плъсти на Румяна Герчева

 

Матера гостува в Пловдив

Изложба "ОТ ПЪРВА РЪКА ТЪРГОВЦИ”

Основен фактор за икономическото развитие на Търговище през ХIX и първата половина на ХХ век е търговията. С времето тук  възникват цели търговски фамилии с много добро финансово състояние. Именно те стават основен двигател за стопанските, просветните и духовни процеси в града. Благодарение на техните търговски връзки в Цариград, Солун, Лондон, Манчестер, Виена, Кюстенджа, Варна, Русе, Търново и др., тук проникват културни влияния от Европа и Ориента, които превръщат Търговище в ,,градец знаменит из между българските градове”.

Елка Няголова представя в Пловдив новата си книга „Шест грама“

На 10 май 2018 г. от 18:00 ч. в Балбанова къща ще се проведе среща - откровение с поетесата Елка Няголова по повод книгата й „Шест грама“.

„Варна Лит“ 2018 ви кани на среща край морето

Ако се чудите къде да стартирате лятото, то ние знаем отговора. Защото се задава „Варна Лит“ 2018– второто издание на първия международен фестивал, който обединява писатели, журналисти, художници, музиканти, театрали и общественици.

Разпространи съдържание


Партньори