Skip to Content

Литературни срещи

„Да се изгубиш нарочно” с Крис Захариев

Ще се изгубим нарочно в най-дивите и дивни кътчета на България заедно с Крис Захариев и неговите герои от плът и кръв. Защото, както казва Камий Писаро, „благословени са тези, които виждат красота в скромните места, там, където другите не виждат нищо“.

„Заключени спомени” – от Даниела Георгиева с премиера в Dada Cultural bar

 Каним ви на дебют от български автор – трилъра „Заключени спомени” от Даниела Георгиева.

Николай Милчев – поет на месец юни в Столична библиотека

Един от най-интересните и самобитни съвременни български поети, майстор на метафората и неочакваните образи, ще гостува в Литературния клуб на Столична библиотека на 27 юни 2019 г. (четвъртък) от 18:30 ч. В представянето ще участва Цветана Милчева, ще чуем рецитал на автора, който освен това ще отговаря на въпроси от публиката и ще раздава автографи.

WI-FI BG BAR: Сердикийски комикси

На 21 юни четем първа част от поредицата WI-FI BG BAR на Светослав Т. Тодоров. Дами и господа, не се стеснявайте, отпуснете души, развържете кесии и заповядайте в бара.

Дебютната стихосбирка „Почти всичко е наред“ от Виолета Кунева в Столична библиотека

ИК „Жанет 45“ и Столична библиотека представят на 19 юни (сряда) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката (пл. „Славейков“ 4) дебютната стихосбирка на Виолета Кунева „Почти всичко е наред“.

Световен ли е "Нобел"?

На 20 юни, четвъртък, от 19:00 ч.

„Човекът, който продаде морето“, дебют на Николай Ценков

Каним ви на премиерата на сборника с разкази "

Ново издание на „Пловдивска хроника“ от Никола Алваджиев

Издателство „Летера“ има удоволствието да ви покани на литературните събития, които организира по време на фестивала „Пловдив чете 2019“.

Шедьовърът на А. С. Пушкин „Дама пика“ с илюстрации на Ясен Гюзелев

На 27 май издателство „Колибри” ще зарадва ценителите на руската класика с ново луксозно издание на прочутия шедьовър на А. С. Пушкин „Дама пика”. Илюстрациите са дело на даровития български художник Ясен Гюзелев! 

Разпространи съдържание


Партньори