Skip to Content

Литературни срещи

Ивинела Самуилова превръща страстта си по пътешествията в литературна мисия

След възторжения прием на романа „Бабо, разкажи ми спомен“, избран от читателите за любима книга на България за 2016 г., Ивинела Самуилова ни предлага различно по жанр, но не по-малко вълнуващо осмисляне на темата за родното. Новата й книга – „Пътеписи за душата на България“, включва петнайсет истории, които завладяват, вдъхновяват и разпалват любовта към родината.

Пиърс Браун, авторът на бестселъровата поредица „Червен изгрев“ в София

След като бестселъровата трилогия „Червен изгрев“ спечели наградата на Goodreads в категория 

Премиера на "Лятно кино" от Иван Вълев в София

Тази книга представя прозата на поета. В разказите и новелите се оглеждат селското детство и градската младост на човек от поколението, израсло по времето на социализма. И преживяващо сега сътресенията на прехода. Оживяват най-ранните спомени от петдесетте години на миналия век – за кратка и невъзможна любов, за връщането към живота след сърдечна операция, за раздялата със земята и илюзиите на родителите.

Среща с френската писателка Гаел Жос

Запознайте се с нашумялата френска писателка Гаел Жос, чийто роман „Последният пазител на Елис Айлънд” беше удостоен с Европейска награда за литература 2015!

Петър Чухов ще бъде гост на Нюорлиънския поетически фестивал и панаир на книгата

През април 2018 г. в САЩ ще се проведе Национален месец на поезията и Ню Орлиънс е сред местата, където по този повод ще има различни събития. Едни от тях са Нюорлиънският поетически фестивал и панаирът на книгата „Смол Прес”, които ще се проведат на 20, 21 и 22 април.

Премиера на култовия роман „Остайница" на Рене Карабаш в Пловдив

На 13 април (петък) от 18 ч. в Камерната зала на Пловдивския драматичен театър ще се състои премиерата на романа „Остайница“ от известната млада българска писателка Рене Карабаш (Ирена Иванова).

Иван Теофилов – поет на април в Столична библиотека

Един от доайените на съвременната българска поезия ще чете свои стихове и ще разговаря с публиката на 10 април (вторник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката. Авторът ще бъде представен от проф. Божидар Кунчев, Силвия Чолева и Иван Ланджев.

„Възможно щастие” от Магдалена Ангелова – как да вървим към здравата любов

Описаните в книгата практики, медитации и съвети ще ви помогнат в справянето със страховете, конфликта с партньора, с раздялата. Упражненията целят  хармонизирането на трудните любовни връзки, травмите от детството, освобождаването от тъгата, вината, обидата и гнева.

Елмър се среща с Чудовището в Park Center

Елате на премиера на най-новата книга за карирания слон Елмър! Научете кое е Чудовището и се запасете с добри идеи за непредвидени срещи от подобен тип!

 

Ключовете към Царството - семинар на Зор Алеф

Здравейте, приятели!

Разпространи съдържание


Партньори