Skip to Content

Литературни срещи

XXXVI поетически трубадурски двубой: Валери Валериев срещу Никола Петров

Тридесет и шестият поетически двубой – между Валери Валериев (със секундант поетът и журналист Георги Савчев) и Никола Петров (със секундант актьорът Станислав Кертиков) – ще се проведе на 28 юни (сряда) от 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека, пл. „Славейков“ № 4.

Георги Господинов – поет на юни в Столична библиотека

Един от най-популярните у нас и по света съвременни български писатели ще се представи в качеството си на поет с авторското четене „От Лапидариум до Там, където не сме и нататък“ в Литературния клуб на Столична библиотека, пл. „Славейков“ №4, на 21 юни 2017 г. (сряда), от 18:30 ч.

Софийска премиера на „АДdicted” от Петър Чухов

На 14 юни 2017 г. (сряда) от 19:00 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека (пл. „Славейков“ № 4) официално ще бъде представена пред софийската общественост новата стихосбирка на Петър Чухов „АДdicted” (ИК „Жанет 45”). За книгата ще говорят доц. дфн Пламен Дойнов, нейният редактор Марин Бодаков, както и художникът оформител Кирил Златков. Ще има и авторско четене, съчетано с музикална картина, подготвена от Иван С. Вълев (LaText).

Срещи с автограф: Фредерик Бегбеде във Варна

Като творец, който с лекота сменя роли на писател, сценарист и режисьор, порасналият бунтар на френската литература Фредерик Бегбеде ще изнесе 

Премиера на „Ще ни побъркат. Вторият живот на написаното” от Иван Гарелов

На 7 юни (сряда) в 19:00 часа в зала „Лаура” на Национален дворец на културата ще се състои премиерата на новата книга на изтъкнатия български журналист Иван Гарелов: „Ще ни побъркат. Вторият живот на написаното” (ИК „Сиела”). Изданието съдържа най-знаковите статии и коментари на Гарелов, публикувани в редица български периодични издания от 1989 г. до края на 2016 г.

През девет планини с Катерина Хапсали

Аз съм само река, пълна с воля, придошла от всички жени преди мен.

Стефан Пастис и „Тими Провала“ гостуват в България

Авторът на една от най-хитовите комикс книжки за деца пристига у нас по повод

„Варна Лит“2017 г. – литературни дни за деца и младежи

Добави още снимки: 

Премиера на новата книга на Боян Манчев “Облаци. Философия на свободното тяло”

Премиерата на новата книга на Боян Манчев “Облаци. Философия на свободното тяло”ще се състои на 31 майот 18:00часа в Дома на киното в София. Книгата поставя въпросa за границите на тялото и познанието, както и за метаморфозата на субекта. Тя е опит за създаване на философски текст във фрагментарна и свободна, понякога доближаваща се до поетичната, форма. Манчев определя експерименталния си метод като “философска фантастика”.

„Боян Магесника. Изследване на литературния мит“- премиера

 Водещ премиерата и представящ книгата проф. д-р Станислав Семерджиев. С участието на проф. Михаил Неделчев, проф. Пламен Бочков, доц. Пламен Антов, проф. Милена Кирова, доц.

Разпространи съдържание


Партньори