Skip to Content

Литературни срещи

Столична библиотека на 90 години

Четем и свирим за Библиотеката на София и нейните приятели

Цочо Бояджиев – поет на октомври в Столична библиотека

Новият сезон на поредицата „Поет на месеца“ в Столична библиотека продължава с една изключителна личност. Проф. Цочо Бояджиев е философ, изследовател, преподавател, преводач, поет, фотограф и какво ли не още. В случая обаче ще се фокусираме върху поезията му, с която напоследък той си спечели много нови читатели и почитатели. За професора като поет ще говорят Марин Бодаков и Стоян Асенов, а това ще се случи на22 октомври (понеделник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката, пл.

Теодора Димова представя сборника си „Зове овцете си по име”

Най-новата книга на Теодора Димова – „Зове овцете си по име”, излезе от печат в началото на лятото и бе представена за първи път на 31 май в книжарница „Сиела” във Фестивален и конгресен център-Варна. Сега сборникът с християнски есета на популярната българска писателка ще бъде официално представен и пред софийска публика. На 25 октомври (четвъртък) в 18:00 часа в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий” Теодора Димова и проф.

Иглика Василева – преводач на октомври в Столична библиотека

На 8 октомври (понеделник)от 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека, пл. „Славейков” № 4, започва новата поредица „Преводач на месеца“ – по подобие на придобилите популярност през последните години „Поет на месеца“ и „Разказвач на месеца“.

Александър Стоянов за „сблъсъка на титаните“ в „Руско-турските войни (1569–1878 г.)“

Сто и четиридесет години след края на Руско-турската война от 1877-1878 г. темата за противопоставянето на двете империи – Руска и Османска, продължава да заема централно място в съзнанието на българите. И докато войните между Русия и Османската империя през XIX в. сасравнително добре познати на читателите в България, зараждането на това противоборство продължава да стои встрани от основния фокус на историческите изследвания.

Едвин Сугарев – поет на септември в Столична библиотека

Новият сезон на поредицата „Поет на месеца“ в Столична библиотека започва с една от най-многообразните и интересни фигури в съвременната българска литература.  Едвин Сугарев ще бъде представен от Силвия Чолева, Владимир Левчев и Митко Новков на 17 септември (понеделник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката, пл. „Славейков“ № 4. Ще има също авторско четене и разговор с публиката.

„През пет планини. Пътеводител за Е4 в България” с премиера в София

Журналистката Ива Петрони и фотографът Димитър Алексов ще разкажат повече за изминаването на българския участък (Витоша-Верила-Рила-Пирин-Славянка) от международния туристически маршрут Е4 по време на официалната премиера на книгата, която ще се

Разпространи съдържание


Партньори