Skip to Content

Литературни срещи

Поезия без карантина – голямото четене пред Столична библиотека

В разгара на есента, когато облаците все по-често закриват слънцето, а опасността от нова изолация надвисва над нас, все повече имаме нужда от топлината на думите.

Яна Букова – поет на октомври в Столична библиотека

На 14 октомври 2020 г. (сряда) от 18:00 ч. Литературният клуб на библиотеката подновява своите месечни инициативи и ще посрещне в поредицата „Поет на месеца“ един творец с впечатляващ индивидуален стил – Яна Букова. Събитието беше предвидено за март, но се отложи поради карантината, а сега ще се проведе на открито, пред библиотеката (пл.

Премиера на „Възхвала на Ханс Аспергер" от Златко Енев

„Това е безспорно един от най-откровените, болезнени (но и в същото време ведри), смели, задълбочени, зрели, честни и човешки разкази за родителството, които съм чела. Казвам го без никакво преувеличение и патос. Най-общо това е историята на семейството на Златко Енев, писател и издател, живеещ от дълги години в Берлин, баща на две деца, с дъщеря аутист.

Премиера на „Броеница. Из гънките на паметта“ от проф. Милена Цанева

Издателство „Колибри“ ви кани на премиера на книгата на проф. д-р Милена Цанева „Броеница. Из гънките на паметта“ на 5 октомври от 19:00 ч. в Casa Libri!Нощ на литературата 2020

Съвременна литература, интересниместа, известнилица: такава е НОЩТА НА ЛИТЕРАТУРАТА, която запознава широката публика с откъси от произведенияна европейски писатели, изпълнявани от популярни личности на нетрадиционни за четене локации.

See video

Среща с Георги Господинов на Пловдив чете 2020

Запазете този късен следобед в ранната есен на 2020 г. за един роман, който започва да се сбъдва пред очите ни.

Онлайн среща със словенския писател Драго Янчар на 14 септември

На 14 септември в 19:00 ч.

Добави още снимки: 

Енчо Керязов представя „Обичай смело“

Каним ви на премиера на „Обичай смело“ - биографията на Енчо Керязов, който вече 30 години е на сцена и е един от най-успешните еквилибристи в цял свят!

Разпространи съдържание


Партньори