Skip to Content

Литературни срещи

Лиляна Табакова – преводач на февруари в Столична библиотека

На 25 февруари 2019 г. (понеделник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката (пл. „Славейков” № 4) в поредицата „Преводач на месеца“ ще се насочим към испанския език с помощта на един интересен събеседник, посветен в тайните на превода – Лиляна Табакова. В разговор с нея ще видим друг представител на семейството на испанистите – младата преводачка Теодора Цанкова, както и литературният и медиен критик, публицист и културен журналист Митко Новков.

Хайри Хамдан в Пловдив

Премиера на „Двор на спокойствието“ от Евелина Митева

На 18 февруари 2019 г. (понеделник)от 18:00 часа в Литературния клуб на Столична библиотека издателство „Скалино“ представя дебютната книга с поезия на Евелина Митева като част от поредицата „Дебюти в Столична библиотека“. С думи от Цочо Бояджиев и Марин Бодаков.

 

Любовта на Ботев разкрита в книга

Вижте най-малко познатата и съкровена страна от личността на гениалния български поет в книгата „Христо Ботев: До моето първо либе”, издание на „Персей”. Особена фаталност сближава и трите жени, докоснали се до сърцето му.

Пътеводителят „От Балкана до Дунав” с представяне във Photosynthesis на 18 февруари

Любителите на пътуванията из малко познати места имат повод за радост посред зимния сезон. На 18 февруари (понеделник) от 19:00 часа в уютното кафе-галерия „Photosynthesis“ (бул.

Хайри Хамдан – преводач на януари в Столична библиотека

Поредицата „Преводач на месеца“, която започна през есента на миналата година, продължава и през 2019 г., а първото събитие ще се проведе на 30 януари 2019 г. (сряда) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката (пл. „Славейков” № 4). Гост ще бъде поетът и преводач Хайри Хамдан, който през последните години направи много за популяризирането на българската литература в арабския свят.

Представяне на "Миг като вечност" от Георги Константинов в Столична библиотека

СТОЛИЧНА БИБЛИОТЕКА  И ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА „ХЕРМЕС“

Имат удоволствието да Ви поканят на

ПРЕДСТАВЯНЕ НА „МИГ КАТО ВЕЧНОСТ“

ОТ ГЕОРГИ КОНСТАНТИНОВ

Добави още снимки: 

Теодора Димова – първи разказвач на месеца за 2019 г. в Столична библиотека

Поредицата „Разказвач на месеца“ в Столична библиотека, която се утвърди през миналата година, продължава и през новата с една от най-четените и превеждани съвременни български писателки. На 24 януари 2019 г. (четвъртък) от 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека (пл. „Славейков“ № 4) тя ще бъде представена от проф. Михаил Неделчев, ще чете откъси отромана „Черните мироносици“, който пише в момента, ще разговаря с читателите си и ще раздава автографи.

Премиера на „Поезия” от Пиер дьо Ронсар в Casa Libri

Скъпи приятели и ценители на пълнозвучния ронсаров стих!

Ани Илков открива поредицата „Поет на месеца“ за 2019 г. в Столична библиотека

Инициативата, започнала през есента на 2016 г., продължава и тази година, като за януари гост ще бъде един от най-оригиналните съвременни български поети, чието влияние върху голяма част от по-младите му колеги е неоспоримо. За него ще говори поетът и културолог Кирил Василев, а представянето ще бъде на 15. 01. 2019 г. (вторник) от 19 ч. в Литературния клуб на библиотеката.

Разпространи съдържание


Партньори