Skip to Content

Класика

Гала концерт на Нов симфоничен оркестър

На 20 юни, в зала "България" от 19.30 часа Нов симфоничен оркестър закрива 26-я си сезон.

Музикалният директор на състава Петко Димитров  пристига от Ню-Йорк, за да дирижира този концерт.

Добави още снимки: 

Великденски концерт "Покаяние"

Седмица след като сме посрещнали един от най-светлите празници в християнския свят, в Католическата катедрала "Св.

„Реквием“ от Моцарт с маестро Йордан Камджалов – смелост и нови мащаби в класиката

Дни преди концертите на „Реквием“ от Моцарт, Йордан Камджалов сподели емоции от кухнята на класиката в изцяло нов вид. Предконцертните диалози на диригента, маестра Мая Василева и солистите на „Музикална лаборатория за Човека“ преминаха сред пълни зали и честни въпроси от публиката. Честни бяха и отговорите на Маестро Камждалов, който съвсем открито сподели мислите си преди първия път, в който се осмелява да дирижира творба на гениалния Волфганг Амадеус Моцарт.

„Реквием“ от Моцарт в Пловдив

Броени дни остават до концерта на маестро Йордан Камджалов и Genesis Orchestra,които заедно с хоровия формат на „Музикална лаборатория за Човека“ с диригент Мая Василева ще представят едно уникално музикално пътуване между живота и смъртта, към възкресението. След повече от 200 години, след безброй изпълнения в България и по света, „Реквием“ще разтърси гр. Пловдив под палката на сочения за един от най-добрите диригенти на своята генерация - Йордан Камджалов.

Добави още снимки: 

"Тя, вечната" - концерт на вокален състав "Импресия"

Нов симфоничен оркестър с концерт от програмата „Да си върнем музикалните таланти на България”.

Зала „България” на 14 март, вторник от 19.30 ч., концерт на Нов симфоничен оркестър, под диригентството на Маестро Росен Миланов:

Гала концерт и премиера на „Безсмъртният Шекспир”

Скъпи приятели на Софийската опера и балет,
На 4 декември, от 19 ч. в Софийската опера и балет ще се състои:

„Гала Концерт” в две части.

Първа част:

Кантатата „Безсмъртният Шекспир” от Добринка Табакова. Кантатата е посветена на 400 години от кончината на гениалния английски поет и драматург - Уилям Шекспир.

Изпълняват хор и оркестър

260-годишнината на Моцарт със специалното участие на Джампиеро Собрино

Джампиеро Собрино е роден в Пиемонт, Италия, завършва с отличие Консерваторията в Алесандрия .

 

Участвал е в международни конкурси за кларинетисти в Италия и Франция.Солист кларинетист на Симфоничния оркестър на РАИ и на Филхармонията в Торино, и оркестъра на Фондация „Арена ди Верона”.

Виртуоз свири с цигулка на Паганини в Пловдив

Виртуозният Разван Стойка пристига в Пловдив от Холандия с цигулка Страдивариус от 1729, на която е свирил и самият Пaганини. Музикантът, който е обявен за „най-добрия цигулар в света под 30 години”  ще изнесе концерт с оркестъра на Опера Пловдив на 4 ноември, петък, в Концертна зала от 19 часа. Симфоничната програма от цикъл А "Майстори на цигулковото изкуство” включва Макс Брух - Kонцерт за цигулка - сол-минор оп.26 и Хектор Берлиоз - Фантастична симфония оп.14 с диригент Иван Илиев.

Разпространи съдържание


Партньори