Skip to Content

Класика

Симфониета – Шумен с първи концерт за 2021 година

На 7 януари от 18:35 часа в зала „Проф. Венета Вичева“ ще се състои първият симфоничен концерт за новата 2021 година.

Шуменските музиканти продължават честванията на 170-та годишнина от основаването на първия български оркестър като обещават на своите почитатели още незабравими срещи с музиката.

Музиката лекува - поредица концерти на Нов симфоничен оркестър в Александровска болница

 

От 24 ноември, Нов симфоничен оркестър представя поредица от концерти за пациентите от Психиатричната клиника на УМБАЛ „Александраска” и всички медици на болницата, като концертите ще се стриймват в някой от отделенията с ограничен достъп.

Нов симфоничен оркестър с фестивал “ЦАРСКО СЕЛО” 1-6 ноември, 2020 г.

БГ премиера във Варна - Концерт №4 на Паганини

 

 Премиерен симфоничен концерт на 21 октомври 2020 във Варненската опера с диригент Станислав Ушев и солист Роман Федчук – цигулка, Оркестър на Държавна опера Варнас концертмайстор Красимир Щерев.

Старозагорският Митрополит Киприан ще дирижира „Страсти по Матея” от Митрополит Иларион

На големия християнски празник Успение Богородично – 28 август по стар стил на Античния форум „Августа Траяна“ Старозагорският митрополит Киприан ще дирижира ораторията „Страсти по Матея“ от Митрополит Иларион. Солисти на премиерното изпълнение на произведението са Емилия Иванова, Ивайло Джуров и Ивайло Йовчев, участват още хор и оркестър на Държавна опера - Стара Загора.

Бах и Моцарт на четири рояла на Античния театър

Впечатляващ по своя мащаб, съдържание и участници концерт ще зарадва и вдъхнови ценителите на класиката у нас през септември.

Тенорът Ивайл Михайлов представя „Песните на Пучини“

Песните на Пучини, които ще представи за първи път пред старозагорската публика тенорът Ивайло Михайлов са композирани през най-плодотворните години на Пучини, като голяма част от тях са написани случайно, по определен повод или по настояване на близки и приятели.

Оперната прима Красимира Стоянова открива XI Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” 2020

На 16 юни 2020 г. Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” – един от най-елитните форуми за класическа музика в България, част от Културния календар на Община Пловдив – отваря врати с поредица от осем знаменателни концерта.

Летните музикални вечери на Държавна опера-Стара Загора под мотото „Свеж въздух за Изкуството“

В продължение на два месеца и половина Държавна опера-Стара Загора бе част от световната програма НА ОПЕРА И БАЛЕТ ОНЛАЙН и националната инициатива „Заедно в кризата – Класическата музика на България онлайн“ и поддържаше контакт със своята публика единствено виртуално.

Разпространи съдържание


Партньори