Skip to Content

Софийска филхармония

Марта Аргерич, Диана Дамрау и Хуан Диего Флорес в новия сезон на Софийската филхармония

Маестро Найден Тодоров представи част от артистите, планирани да гостуват на Софийската филхармония в сезон 2020/2021 в онлайн рубриката „Без маски“.  Световноизвестното сопрано Диана Дамрау трябва да открие сезона под диригентската палка на Павел Балев на 5 септември.

Музикалното творчество на Петър Дънов - четвърти концерт

Четвъртият концерт от цикъла „Музикалното творчество на Петър Дънов” ще представи песни от различни направления в неговото творчество, като ще акцентира върху неизпълнявани песни в народен стил. П. Дънов смята, че негативната образност в бавните български народни песни трябва да се подмени с ново, позитивно съдържание. Той е искал песента на българина да бъде жизнерадостна и оптимистична, а не само да оплаква нерадостната му съдба от миналото.

"Танци" под диригентството на Любка Биаджони

Програма, обединена от духа на танца, дух на волност, лекота, романтизъм и индивидуалност. Понякога драма. Понякога мечтание...

 

К.М.фон Вебер - Увертюра " Оберон"

Джузепе Верди - Балетна музика из операта "Макбет"

Дмитрий Шостакович – Валс

Любомир Пипков – Танци из операта "Момчил"

Концерт-спектакъл за Деня на детето "Легенди за водата" и „Кармен-истории с рози"

 

Един концерт-спектакъл за Деня на детето "Легенди за водата" и „ Кармен- истории с рози" - с приказен сюжет, датата е 31 май (неделя), от 19 часа в зала "България", проект на Quarto Quartet (Кварто квартет) и Софийска филхармония

Концерт на Софийската филхармония от цикъла „Заедно в неделя

Изискано музикално удоволствие в неделния следобед Ви предлага концертът на Софийската филхармония на 10 май от цикъла „Заедно в неделя". Ще чуете концертмайстора на елитния оркестър Павел Златаров и първия му обоист Ясен Енчев като солисти на сцената на зала „България". Софийската филхармония ще ви поднесе една великолепна програма – съчетание на барокови перли и виенска класика.

Бетовен и Щраус в концерт на Софийската филхармония и пианиста Божидар Ноев

Имаме удоволствието да ви поканим на петия концерт от абонаментния цикъл „Музикален калейдоскоп” на Софийската филхармония на 02.04.2015 г. от 19 ч. в зала «България»

„Песенни реликви“ - концерт на Софийската филхармония, вдъхновен от българския фолклор

На 28 март 2015 година, от 19:00 часа в зала „България“ Софийска филхармония ще представи един различен поглед към българския самобитен фолклор в концерта „Песенни реликви“.

Публиката ще може да се наслади на творби, които са в основата на нашето културно наследство, но в уникален нов прочит. Всички аранжименти за оркестър са дело на млади творци със собствен поглед и интересен ракурс към всяка композиция.

Magnificat anima mea Dominum -Вивалди, Хендел и Бах в концерт на Софийската Филхармония

НАЦИОНАЛЕН ИНСТИТУТ
СОФИЙСКА ФИЛХАРМОНИЯ
84-ти сезон, 2012-2013 /
Класика в неделя – II
Втори концерт
Начало: 17 март 2013, 17:00ч.
Място: Зала "България"

Диригент: ИЛИЯ МИХАЙЛОВ

Солисти:
МИГЛЕНА ПАВЛОВА, сопрано
РОСИЦА ПАВЛОВА-ИНДЖЕВА, мецосопрано
МАРИЯ ТАБАКОВА, алт
ИВАЙЛО ДОНКОВ, тенор
АЛЕКСАНДЪР НОСИКОВ, бас
ЯНКО МАРИНОВ, клавесин и орган

Разпространи съдържание


Партньори